Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

De totobal rolt ….de eerste punten!

Kijk ‘m eens glimmen!
Daar staat ie dan, nu nog in de nieuwe vensterbank van de titelverdediger. Maar hoe lang nog?

Bij wie staat ie de komende 2 jaar te shinen? Op 14 juli volgt het antwoord op die ene vraag. Daar zitten nog 51 wedstrijden tussen die gaan beslissen tussen vreugde en verdriet, euforie en wanhoop, puur geluk en ontzetting, en dat allemaal door een balletje op de paal, een schele VAR, een onnodige tackle, een laatste-minuut-publiekswissel, een stropdas….. vermaak gegarandeerd, dat verzeker ik u.

58 deelnemers hebben op zijn laatst gisteren rond middernacht hun laatste voetbalei gelegd en hun formulier, beduimeld en vol met bloed, zweet en tranen, bij Toto Arie ingeleverd. En het mooie is: een van die 58 formulieren is het winnende.
Omdat we helaas een paar last-minute afmeldingen hebben gekregen, is het prijzenplaatje noodgedwongen enigszins aangepast. Het ziet er nu als volgt uit:

Er is 1 hoofdprijs voor degene met het hoogste aantal punten over het gehele toernooi behaald, te weten € 500,- !! De winnaar krijgt zijn/haar naam gegraveerd in de Toto Arie wisselbokaal uit de vensterbank en mag die twee jaar lang op de schoorsteenmantel (of de vensterbank desgewenst) laten pronken.

De 2e prijs in het eindklassement bedraagt € 175,- de 3e plaats is goed voor € 125,-, de 4e plaats voor € 75 en de 5e plaats levert toch ook nog € 25 op (en de nodige status uiteraard!)

Helaas moeten we door een paar last-minute afmeldingen de zogenaamde jokerprijs van € 50 laten vervallen. Wel laten we de bonusregel voor de combinatie van uniek jokerland, jokerspeler en jokerwedstrijd in tact. Die kost tenslotte geen geld.
De deelnemer die er in slaagt om op zijn/haar formulier zowel een uniek jokerland als een unieke jokerspeler en een unieke jokerwedstrijd te kiezen (dus 3 unieke keuzes), krijgt 3 extra bonuspunten voor het algemeen klassement, dit naast de 5 bonuspunten voor een uniek jokerland en de ene bonuspunt voor een unieke jokerspeler. Totaal dus 9 punten om het toernooi mee te beginnen. Da’s lekker hoor.

Ook is er nog een prijs van € 50,- te verdienen in het jongerenklassement. Dit klassement is voor deelnemers jonger dan 25 jaar op de datum van de EK-finale, die zelfstandig aan de toto deelnemen.
Voor alle duidelijkheid: deelnemers onder de 25 spelen dus in 2 klassementen mee: het algemeen en het jongeren-klassement.

En uiteraard stellen we ook weer € 50 beschikbaar voor degene die er in slaagt om alle 57 concurrenten voor zich te houden, oftewel, voor degene die als laatste eindigt. De welbekende poedelprijs.

Resumerend: er is bij 58 deelnemers een totale prijzenpot van € 2900,-, als volgt verdeeld:

– hoofdprijs € 500,-
– 2e prijs € 175,-
– 3e prijs € 125,-
– 4e prijs € 75,-
– 5e prijs € 25,-
– jongerenklassement € 50,-
– poedelprijs € 50,-
– 38 wedstrijdprijzen a € 50,- € 1900,-

Kortom: wederom is voor alle deelnemers de kans om minimaal je inleg terug te winnen nog steeds ruim 2 op 3. Kom daar maar eens om bij de Staatsloterij.

Dat wetende, kan het spel beginnen. Sterker, het spel is al begonnen.
Met het inleveren van alle formulieren kunnen de te behalen bonuspunten voor unieke jokerlanden en unieke jokerspelers worden uitgedeeld. En wellicht ook nog de 3 extra bonuspunten voor een uniek jokertrio.

Met 58 deelnemers en 24 landen is het kiezen van een uniek jokerland bepaald geen makkie. En dat blijkt dan ook wel uit de statistieken.
Laat ik echter om te beginnen eerst maar weer even mijn 2-jaarlijkse riedeltje afsteken, ter herinnering voor bestaande deelnemers en ter geruststelling van nieuwe deelnemers.
Ja, Toto Arie ziet alle formulieren 1-voor-1 binnenkomen en ja, Toto Arie en Webmaster Gé zouden dus zonder problemen als laatste hun jokerland en jokerspeler kunnen kiezen en zo 6 makkelijke bonuspuntjes kunnen binnen hengelen.
Maar nee, dat doen Toto Arie en Webmaster Gé niet. Zodra de eerste formulieren binnen komen, wisselen wij onderling ons jokerland en onze jokerspeler uit via de app, dus zwart op wit. Zo, is dat ook maar weer gezegd.

Van de 24 te kiezen jokerlanden kwamen er 23 voor op de diverse formulieren. Niemand koos voor Cristiano en zijn neefjes. Met Portugal had je dus zomaar 5 punten in de wacht kunnen slepen. De landen waar je dat ook mee doet zijn:

Polen, Duitsland, Nederland, Oekraïne, Zwitserland, Tsjechië en Kroatië.

Deze werden allemaal slechts 1 maal als jokerland gekozen en leveren de betreffende deelnemers dus 5 punten op. Voor alle andere landen geldt: gewoon nog 15 (of wellicht 20) punten te verdienen. Maar ja, voorlopig kijk je wel tegen de rug van de kopgroep aan.

Dan de jokerspelers. Daar werkt het andersom. Het blijft heel bijzonder om er achter te komen dat er nog iemand zo gek is om die linksback van Slovenië of de rechtshalf van Albanië te hebben gekozen. Of de spits van Oranje…..
Met de volgende jokerspelers scoor je helaas niet die ene bonuspunt, iemand anders dacht er net zo over als jij:

Wout Weghorst, Virgil van Dijk, Guram Kashia, Trent Alexander-Arnold en Radu Dragusin. Ja, die dus.

Dan zijn er ook nog 5 jokerspelers gekozen, die we helaas als ongeldig moeten bestempelen en die dus geen bonuspunt , maar ook geen verdere punten opleveren. Een dure vergissing zo 2 dagen voor de kick-off.
En waarom dan? Omdat je, zoals duidelijk staat beschreven , geen speler van je jokerland mag kiezen en in een ander geval: omdat het uiteraard wel een speler moet zijn die geselecteerd is voor het toernooi.
Door de volgende 5 spelers en hun bijbehorende punten kan dus helaas een kruis:

Teun Koopmeiners (viel af vóór de inleverdeadline), Enes Ünal, Kasper Dolberg, Kylian Mbappé en Ondrej Lingr.

Dan de vraag: is er onder die 7 deelnemers met een uniek jokerland ook iemand die daarnaast een unieke jokerspeler heeft gekozen (die kans lijkt groot) en ook een unieke jokerwedstrijd (die kans is een stuk kleiner)? Zo ja, dan levert dat hem/haar 3 bonuspunten op.
En ja hoor, die deelnemer is er!
Met Nederland, Manuel Akanji en Duitsland-Schotland pakt Youri Verschoor een jokertrio en is hij de eerste deelnemer die profiteert van deze nieuwe spelregel. Met 9 punten op zak mag Youri vrijdagavond voor ons de aftrap verrichten in de Allianz Arena.
Lekker, Youri, 9 punten om te beginnen. Helaas geen geld, ik zal je de adressen van de afmelders geven, dan regel je dat maar even met hun.

Al het bovenstaande leidt tenslotte tot de volgende kopgroep bij aanvang van het toernooi:

Youri Verschoor 9 pnt
Richard Driessen 6 pnt
Jasper Steenhuis 6 pnt
Joost Buma 6 pnt
Toto Arie 6 pnt (tja …..)
Sanne de Neef 5 pnt
Richard Dobbe 5 pnt

Ergens de komende dagen ga ik jullie nog vermoeien met allerhande statistieken en trivia uit de ingezonden formulieren. Maar eerst nog even een paar dagen aan de slag in mijn andere baan, de schoorsteen moet hier natuurlijk wel blijven roken.
Op naar vrijdag 21.00 uur.
Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018