Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Toto Arie Trivia: Oranje met 28 spelers

58 formulieren en 20.300 antwoorden. Ze zijn allemaal weer prachtig verwerkt in Toto Arie’s 2-jaarlijkse nakijkbestand. De bal kan gaan rollen. Zoals eerder gemeld zijn de eerste foutstreepjes al gezet en de eerste nulpunters een feit. Het blijft toch een dingetje, dat invullen. Wellicht moet Toto Arie een samenwerkingsverband aangaan met de Specsavers en alle deelnemers de komende editie van een eigen totobrilletje gaan voorzien. Want de ontlezing in Nederland is zeker niet alleen op de basis- en de middelbare school een zorgwekkende ontwikkeling, het lijkt ook een probleem onder totodeelnemers van allerlei leeftijden.
Hoe dan ook, er zijn al weer heel wat punten vrijwillig en denkelijk toch bij vol bewustzijn de prullenbak ingegooid. Niet deelnemende spelers, omgedraaide landen in de knock-out fase, een rugnummer in plek van een naam of andersom, een naam van een speler of scheidsrechter in plek van een land, een letter in plek van een cijfer en ga zo maar door….
Maar….. geen Toto Arie zonder deelnemers, dus oranje petje af voor al jullie inspanningen. De meeste formulieren zijn met bloed, zweet, tranen, hangen en wurgen in elkaar geflanst, dus eigenlijk verdienen jullie allemaal minimaal een wedstrijdprijs. Daar is iedereen het ongetwijfeld mee eens.

20.300 antwoorden dus. Het opvallendste nieuws daar uit wil ik toch graag even als eerste met jullie delen. Ronald Koeman heeft zich sterk gemaakt voor selecties van 26 spelers. En terecht. Blessures gooien roet in het eten, die 26 man heb je gewoon nodig. Wat schetst dus mijn verbazing toen onze nationale keuzeheer bij een volgende blessure ineens aangaf met 25 spelers genoegen te nemen en geen vervanger op te roepen?
Naar nu blijkt pure misleiding. De groep bestaat namelijk na het oproepen van Joshua Zirkzee (uitstekende keuze, mijnheer Koeman) niet uit 26, maar uit maar liefst 28 spelers. Ja, daar is in de media nog niets van uitgelekt, maar een aantal van onze totodeelnemers weet het zeker: er zijn in alle stilte 2 nieuwe namen aan de Oranje selectie toegevoegd.
Naar verluidt hebben de heren Ligthart en Wegmans (want die betreft het hier) inmiddels hun intrek genomen in het trainingskamp in Wolfsburg. Voor welke positie zij in aanmerking komen, hebben onze deelnemers er helaas niet bij gezet.

Van de 350 vragen licht ik er een aantal uit.

De 1e Nederlandse invaller bij vraag 25 zal zondag a.s. zeer waarschijnlijk Donyell Malen worden. Met 22 stemmen verslaat hij de nummer 2 Wout Weghorst (14 stemmen) ruimschoots.
Andere genoemde invallers: Frimpong 6x, Brobbey 3x, Wijnaldum 3x, Gakpo 2x, Veerman 2x en met 1 stem Blind en vd Ven. Dat Teun Koopmeiners niet zal invallen, lijkt mij een zekerheidje, evenals Steven Berghuis. Voor hem is het namelijk te ver vliegen vanaf het strand van Curacao.

Tegen Frankrijk zal geel worden gepakt bij vraag 99 door Denzel Dumfries, zo veel lijkt wel zeker. 23 deelnemers zijn zijn aanvaring met Theo Hernandez nog niet vergeten. Ja, dat wordt gezellig daar rond de middenlijn. Voor het overige zijn de meningen ernstig verdeeld: Blind 7x, Schouten 5x, van Dijk 4x, Aké 4x, Veerman 3x, Reijnders 2x, De Ligt 2x (opvallend laag als je bedenkt dat 3 deelnemers hem verderop nomineren voor een rood kaartje), de Vrij 2x en de eenlingen Gakpo, Depay en Simons. Ik verzeker u dat de meermaals genoemde Frenkie de Jong geen kaart krijgt (wellicht thuis aan de klaverjastafel) en of de hierboven genoemde Ligthart überhaupt genoeg minuten gaat maken om een kaart te pakken, valt nog te bezien.

1 vraag verder (nr. 100) mochten jullie bepalen wie van ‘onze jongens’ voortijdig der Spielplatz zal verlaten. Een applauswissel voor Depay? Of toch weer eens de hamstring? Dat staat er niet bij bij die 16x dat de keuze op hem viel. Daarna volgen Simons met 8 en Gakpo met 7. Jullie zijn het hier bepaald niet eens: Blind 4x, Wijnaldum 3x, Reijnders 3x, Dumfries slechts 2x (ondanks 23x geel op zak), Schouten 2x, Malen 2x en dan een half elftal met 1 stem: Gravenberch, Brobbey, de Vrij, de Ligt, Frimpong, vd Ven en Veerman. Nou, zeg het maar. Frenkie wisselen gaat niet meevallen, toch zien 2 deelnemers hem in hun dromen nog in de wei rondhuppelen.

Bij vraag 137 wordt er gejuicht bij het laatste Nederlandse doelpunt in de poulefase. Opvallend: iedereen rekent op minimaal 1 Hollands doelpuntje, niemand vult hier ‘geen’ in, zelfs broer Rene niet.
En wie hem gaat maken? Depay (20) en Weghorst (17) zijn de usual suspects. Andere kanshebbers: Gakpo 5x, Brobbey 5x, Malen 4x, Simons 2x, Frimpong 2x en Reijnders en Wijnaldum met 1 stem. En die Wegmans zal wel een aanvaller zijn, zijn naam wordt hier ook als doelpuntenmaker genoemd. Benieuwd waar die speelt ……

Dan gaan we naar de knock-out fase en de voorspelde wedstrijden. Altijd leuk om te zien hoe bij jullie het toernooi gaat verlopen. Ik geef jullie de meest gekozen paring per wedstrijd plus de opvallende andere keuzes.

Achtste finales

Wedstrijd 38: Zwitserland-Italie met 17x
Opvallend: Duitsland-Spanje 1x en Duitsland-Kroatie 1x

Wedstrijd 37: Duitsland-Denemarken 39x, dat lijkt me duidelijk dus
Opvallend: Zwitserland-Servie 1x

Wedstrijd 40: Engeland-Tsjechie 14x / Engeland-Oostenrijk 13x
Gareth Southgate heeft hopelijk voldoende assistent-bondscoaches (in korte broek uiteraard) meegenomen, want het aantal mogelijke tegenstanders dat moet worden bekeken is immens, maar liefst 10 opties hier.
Opvallend: Engeland-Georgie 1x

Wedstrijd 39: Spanje-Schotland 9x
Opvallend: hier worden maar liefst 21 (!!!!) verschillende wedstrijden getipt. Deze wedstrijd juist voorspeld, betekent al halverwege de winst van de wedstrijdprijs dus.

Wedstrijd 42: dat wordt dus Nederland-Oekraine, volgens 36 van jullie.
Opvallend: de kraker Frankrijk-Belgie 1x. Verder heb ik het speelschema op z’n kop gehouden, onder de microscoop gelegd en uitgewrongen, maar Nederland-Tsjechie kreeg ik er toch echt niet uit.

Wedstrijd 41: het enige land waar alle 58 deelnemers in de poulefase hun geld op hebben gezet is Portugal. Zij gaan hier spelen tegen Kroatie (19x) of Italie (16x). Een kraker dus hier.
Opvallend: helemaal niks, of het moet zijn dat de Schotten hier 1x voor het eerst de achtste finale halen.

Wedstrijd 43: Belgie-Servie dus met 17x gekozen.
Opvallend: ook hier weer het speelschema op z’n kop, etc. maar nergens Slovenie-Servie te bekennen. Ach, het lijkt ook allemaal op elkaar, he, al die Balkan staatjes.

Wedstrijd 44: de wedstrijd met de minst genoemde opties, 4 slechts in totaal. Frankrijk-Turkije wint het met 35x van Frankrijk-Tsjechie (17), Frankrijk-Georgie (3) en Nederland-Turkije (3).

Kwartfinales

Wedstrijd 45: Spanje-Duitsland, dat lijdt geen twijfel met 41 stemmen.
Opvallend: 3x Denemarken en 2x Zwitserland genoemd

Wedstrijd 46: Hamburg kan zich gaan opmaken voor een herhaling van de Slag om Neurenberg, volgens 45 van jullie. Ik zal mijn goede vriend Horacio in Estoril alvast waarschuwen. Portugal-Nederland dus, even voor de leken onder jullie.
Opvallend: de Alpenkraker Zwitserland-Oostenrijk.

Wedstrijd 48: Engeland-Italie 25x
De leukste: Engeland-Schotland, we hebben het hier over een kwartfinale, he, mensen. Het zou wat wezen.

Wedstrijd 47:De duidelijkste keuze van alle knock-out potjes: 48x Belgie-Frankrijk. De Brabançonne tegen de Marseillaise.
Opvallend: Slowakije 1x genoemd in deze kwartfinale

Halve finales

Wedstrijd 49: Duitsland-Portugal 22x met Duitsland-Nederland met 15x als serieus alternatief.
Opvallend: Duitsland-Oostenrijk en dat zou zomaar kunnen. Oostenrijk gaat de verrassing van het toernooi worden, noteert u maar vast. Jammer dat ik dat dan zelf weer niet heb voorspeld….

Wedstrijd 50: dat kan niet anders worden dan Frankrijk-Engeland, lekker voorspelbaar. 43 van jullie vinden dat helemaal prima.
Opvallend: de Turken 1x in de halve finale

De finale

Duitsland-Frankrijk 13x
Duitsland-Engeland 13x
Nederland-Frankrijk 9x
Spanje-Frankrijk 6x
Portugal-Frankrijk 6x
Nederland-Engeland 5x
Portugal-Engeland 2x
Portugal-Nederland 2x
Italie-Nederland 1x
Kroatie-Frankrijk 1x

De voorspelde finalisten:
Frankrijk 35x
Duitsland 26x
Engeland 20x
Nederland 17x (het oranje klompen chauvinisme?)
Portugal 10x
Spanje 6x
Italie 1x
Kroatie 1x
Opvallend: waar zijn de Belgen??

Opvallende genoemde pouletopscorers bij de poulevragen:
Enes Ünal 2x (misschien scoort ie er thuis op de Playstation lustig op los), Marcus Rashford (idem), de Sloveen Harashlin, Maximilian Beier (Super Eingewechselter??), oud-Vitessenaar Armando Broja voor Albanie en de spits van Hearts of Midlothian, Lawrence Shankland. Laat die er vanavond dan maar gelijk 2 of 3 in het netje leggen.

De moeder aller vragen, vraag 320: Welk land wordt Europameister?
Frankrijk 22x
Engeland 18x (uit 20 finaleplaatsen)
Nederland 10x (weer die klomp)
Duitsland 4x (uit 26 finaleplaatsen ….)
Portugal 3x
Kroatie 1x
Spanje verliest dus al zijn 6 finales.

De topscorer, altijd een punt van ernstige keuzestress bij het invullen:
Mbappe 29x
Kane 15x
CR7 gewoon 6x met zijn 39 jaar
En dan de eenlingen Fullkrug, Lukaku, Wirtz, Mitrovic (hoe verrassend zou dat zijn) en natuurlijk een aantal Oranje schutters: Gakpo, Depay en Frimpong. Frimpong?? Effe serieus. Ik zou haast zeggen: 10 bonuspunten als Frimpong het wordt, maar dat staat niet in het reglement, sorry. Ik durf wel te beweren dat mocht Frimpong inderdaad topscorer van dit toernooi worden, de rondvaart door de Amsterdamse grachten kan worden geboekt.
Wie ik me voor moet stellen bij de voorspelling F als topscorer is mij volslagen onduidelijk. Had hier nu P gestaan, dan had ik nog kunnen denken aan onze ideale schoonzoon Quincy P., maar nee, die heet geen Fromes.

De favoriete strafschopmissers: CR7 en Depay allebei met 10 missers. Kane komt op 8, Mbappe en Lukaku op 5.

Het belooft een keihard toernooi te worden. Er zijn maar liefst 43 serieuze kandidaten voor een rode kaart. Gelukkig noteren we wel weer onze vertrouwde koploper Pepe met 5 rode kartonnetjes. Andere multi-kaartenpakkers: onze eigen Matthijs de Ligt en Rüdiger met 3, Xhaka, Arnautovic, Walker, Milenkovic, Theo Hernandez (met de groeten van Denzel), onze Turkse vriend Celik en Upamecano allen met 2.
Ook Cristiano Ronaldo mag een keertje eerder gaan douchen, zodat de een-na-oudste speler van het toernooi bij Toto Arie gewoon weer in alle klassementen meedoet.

Spelers met 3 doelpunten tijdens het gehele toernooi: daar is Memphis Depay de meest gekozen speler met 11 stemmen. Dat geeft vertrouwen, temeer daar ook Gakpo, Weghorst, Brobbey, Simons, Wijnaldum, van Dijk en ja, daar is ie weer, Frimpong (4x) meedoen in dit rijtje. Zie ik daar de aloude Ciro Immobile? Jammer, joh, die ligt met z’n billen in het zand aan de Adriatische Riviera.

Danny Makkelie is voor de verandering eens een keer geen topfavoriet om de finale te fluiten, dat zal met de overdosis oranje klompen te maken hebben, vrees ik. Wel is hij na de Italianen met 12x het meest genoemd met 10x. Opvallend: 3 van jullie hebben een hoge dunk van de Argentijnse gastarbeider.

Welke speler gaat in 7 wedstrijden alle minuten spelen?
Mbappe is hier met 17x de grote favoriet. Zou Deschamps ‘m echt niet af en toe een kwartiertje rust gunnen?
Virgil van Dijk is hier met 9 nominaties een goede tweede.
Bijzonder dat Christian Eriksen zonder de finale te halen 7 hele wedstrijden gaat spelen. Partijtjes op de training tellen niet mee, beste mensen.

Welk land maakt het snelste doelpunt?
Volgens jullie schieten Frankrijk (14) en Engeland (13) uit de startblokken.
Opvallend: tussen de 14 genoemde landen noemt niemand Nederland. Ook opvallend: Oostenrijk, dat in de voorbereiding elke wedstrijd als een raket van start ging en in het 1e kwartier in totaal 4x scoorde, wordt slechts 1x genoemd.

Welke Nederlander komt het gehele toernooi niet in actie?
Hopelijk heeft Ryan Gravenberch een lekker kussentje mee voor in de dug-out. Met 14x blijft hij het vaakst op de bank zitten. Waarschijnlijk naast Steven Bergwijn, die op 11 eindigt.
De overige zittenblijvers: Maatsen 5x, vd Ven 5x, Schouten 4x, de Vrij 3x, Veerman 3x, Geertruida 2x, Wijnaldum 2x, Brobbey 2x, Simons 1x en Koopmeiners (is die mee dan?) 2x. Tenslotte denken 4 van jullie dat iedereen zijn trainingspak een keer mag uittrekken.
Dat wordt hoe dan ook al flink strepen zondag.

Tenslotte de topscorer van Oranje: een inkoppertje voor Depay met 37x, gevolgd door Gakpo met 12, Weghorst met 6, Simons met 2 en Brobbey met 1. Opvallend: waar is Frimpong???

Tot zover de 58 formulieren en de bijbehorende 20.300 antwoorden.
Vanaf nu is er voor iedereen nog maar 1 formulier wat telt en zijn er nog maar 350 antwoorden die er toe doen. Ik wens iedereen heel veel plezier met voetbal en toto. We gaan elkaar elke dag zien op de site.

2 Responses to Toto Arie Trivia: Oranje met 28 spelers

  • WMGw says:

    Zo, meneer Arie. De messen zijn dus geslepen. ‘Geeft het Volk Brood en Spelen’. Je hebt alweer de nodige arbeid verricht! Hulde man! Vanavond lekker potje voebal. Hier in Greece begint de wedstrijd een uurtje later dus aub geen spoilers over de stand sturen! Dat het maar weer een mooi toernooi mag worden! Ciao!

  • Margreeth says:

    Om gelijk maar bij de aftrap van de EK op een gedenkwaardige plek te zijn: wij zijn in Schotland en we gaan de wedstrijd uiteraard in de pub kijken.
    Wat zal het een feest worden als de Mannschaft afgedroogd wordt met een tartan. (Dromen mag)

    Iedereen veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018