Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

30 seconden verwijderd van € 50

Ik weet niet of u wel eens een kater heeft gehad, maar laat ik er van uit gaan dat de meerderheid van de deelnemers daar nog wel een actieve herinnering aan heeft. Vanavond waren we getuige van 2 verschillende soorten katers.
Eerst maar eens over de eerste kater. Een kleine 200.000 Schotten hebben gisteren en vandaag Beieren bezet. En dat was een bezetting zoals ze die daar nog niet eerder hadden meegemaakt. Zoals onze analist Sierd al voorspelde, de Tartan Army was in volle glorie afgereisd. Begeleid door duizenden doedelzakken trokken de Schotten van plein naar plein en van kroeg naar kroeg. En hoe dronken ze ook werden, en ik kan u verzekeren, dat was heel erg dronken, het werd er nooit ook maar een klein beetje ongezelliger op. De horeca in München en omstreken kan de rest van het jaar de deuren gesloten houden, de jaaromzet is binnen. Sterker, tientallen stubes moesten vanmiddag noodgedwongen de deur al dichtgooien, aangezien ze door de complete voorraad biervaten en flessen sterke drank heen waren. Ongehoord en dat in een stad waar ze wel raad weten met een beetje drank tijdens het Oktoberfest.
Maar goed, dan ben je Schot, dan heb je je de hele dag klemgezopen, dan kom je met een lijf vol alcohol en adrenaline je helden naar de overwinning schreeuwen, sta je na 20 minuten met 2-0 en bij rust met 3-0 achter. Dan is de adrenaline in één klap uit je lijf geslagen en blijft alleen die sloot alcohol over. Ik hoef u niet te vertellen (althans de meerderheid van u) hoe dat voelt. En zo zag het er op de tribunes ook uit.
Gelukkig redde Antonio Rüdiger de Schotten vlak voor tijd nog met een heerlijk eigen doelpunt, zodat er alsnog een 4-1 achterstand gevierd kon worden alsof de EK titel binnen was gehaald. Wat een heerlijke supporters. Als een kind zo blij, als een maleier zo dronken, maar nergens een wanklank. En dat bij een 5-1 pak slaag.
Maar wat een stemming voor de wedstrijd. De Flower of Scotland alsof hun leven er van afhing. Kippenvel. Helaas verwelkte die flower al rap tot een bleek droogbloempje, maar geloof me, over een paar dagen staan ze er weer met 30.000 man en blèren ze allemaal weer net zo hard mee. De Stuttgarter horeca is al aan het bijbestellen.
Over die tweede kater zo meteen meer.

‘Die Hoffnung ist zurück’, zo begon vanavond om half 8 de Sportschau op de ZDF. En na vanavond is die hoop omgezet in overtuiging. Deze Duitsers gaan heel, heel ver komen, al mogen we de weerstand van de Schotten natuurlijk niet al te serieus nemen. Maar de geest is uit de fles, de Duitsers zijn los, en we weten allemaal waar dat toe kan leiden. Bij deze noteer ik alvast Jamal Musiala als voorname kandidaat voor speler van het toernooi. Leroy Sané niet, hallelujah, wat viel die een partij slecht in. Wat een ongelooflijke ego, deze nep-vedette met op zijn rug een levensgrote tattoo van zichzelf. Nou, dan sta je bij Toto Arie al met 5-0 achter, he. En maar pingelen en je constant vastlopen met die oogkleppen op, vooral geen bal afspelen, hoor, Leroy. Eens kijken hoe vaak we die nog terug gaan zien de komende weken.

Zag je trouwens die Gianni Infantino op dat ereterras gluren naar die Schotse rok van de Schotse prime-minister naast hem? Het scheelde niks of hij had hem meegevraagd naar zijn suite in het Berliner Ritz Carlton. Doet ie normaal namelijk wel als ie naast zo’n kort rokje op het ereterras zit. Je moet wat tenslotte, als je als plucheplakker van de FIFA ruim 4 weken alleen van huis bent. Naar het schijnt heeft ie zich nog net op tijd bedacht. Gianni is niet zo van de harige benen.

Genoeg gezwets, over naar de werkelijk belangrijke zaken in het leven: de eerste wedstrijdprijs stond tenslotte op het spel.

De harde cijfers:
1. 3-0
2. 5-1
3. Schotland (Hanley stond al als invaller in het veld voordat Gross inviel; voortaan beetje beter opletten, Jan Roelfs. Bedankt namens Toto Arie)
4. 2, 7, 9, 10, 17, 25
5. 3
6. 10 (dus 7 t/m 13 levert 4 punten op)

Vraag 328 kan ook direct worden afgevinkt: de eerste rode kaart werd een prooi voor de Schotten.

En dan dus over die tweede kater. Met nog 30 seconden te spelen werd in Heerhugowaard al voorzichtig een flesje bubbels ontkurkt. Met een 4-1 eindstand en een juist voorspelde minuut is de wedstrijdprijs een zekerheidje. En dan schiet die Emre Can er nog even een nutteloos balletje voor de statistieken in. Sorry, Erik Vos, ik hoop dat je de fles in 1x achterover hebt geslagen in plek van hem door de kamer te smijten. Een kater is het sowieso.
Doordat nu niemand rust- en eindstand heeft geraden, wegen de andere vragen ineens een stuk zwaarder.
En laat de wedstrijdprijs nu toch op de mooiste plek van vanavond vallen. Er zijn twee trouwe deelnemers die vanavond de wedstrijd in hartje Schotland hebben bekeken. Wat een heerlijke timing. Nou, Johan Spaans, ik stel voor dat je in de lokale Inn een rondje voor de zaak geeft als troost. Toto Arie sponsort jou met € 50, want met 9 punten pak jij de eerste wedstrijdprijs van het EK 2024. Gefeliciteerd, hij komt je toe.

Zo, de kop is er af, morgen gaan we voor 3 lekkere potjes. Toto Arie zal zich eerst door de oranjekoek en de broodjes kaas met soep heen slaan in het bruisende Rottevalle (what’s in a name) en hoopt dan om 15 uur hijgend aan te schuiven voor Hongarije-Zwitserland.
Slaap lekker, bis morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018