Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Broedermoord op de zondagavond

Het Volksparkstadion blijft van Oranje!
Zelfde arena, zelfde doel, zelfde score, (ongeveer) dezelfde minuut, even verdiend.
Zoek de verschillen:


De smaken en de meningen verschillen, maar het lijkt er op dat we niet meer om Wout uit Borne heen kunnen. En dat wil Wout best weten. Terecht vandaag. Wat dacht u van zijn eindronde statistieken? In 3 eindtoernooien 8 schoten op doel, 4 doelpunten. Die wil je als bondscoach best achter je hebben zitten voor het geval dat. Ik meen te hebben vernomen dat Wout het daar zelf niet helemaal mee eens is.

Was Wout een lekkere meevaller vandaag, Toto Arie noteerde ook 2 tegenvallers. Volgens mij voetbalde Veerman met palingsnot aan z’n schoenen en wat Wijnaldum precies kwam doen weet niemand. In een half uur precies 6 anonieme balcontacten. Daarvoor zat ik vroeger niet op voetbal, Wijnaldum blijkbaar wel. Maar ja, voetbal draait ook om het spel zonder bal, dus met 1 slimme loopactie redde Gini zijn eigen optreden en daarmee ook dat van Wout en Oranje.

Het is elke dag weer voetbal kijken met de geschiedenisboekjes in de hand trouwens. Het voetbalseizoen in onze hoofdstad was inmiddels al uitgegroeid tot een bestseller vol zwarte bladzijden, vandaag voegen we er nog een laatste bladzij aan toe. Vandaag was de allereerste wedstrijd van Oranje in de 95 wedstrijden rijke EK- en WK eindronde geschiedenis, dat er geen enkele (oud) Ajacied in actie kwam. En toch gewonnen. Hoe is het mogelijk.

Nu we toch met geschiedenisles bezig zijn: dat het seizoen van het Bredase NAC in tegenstelling tot dat van Ajax na een dramatisch verloop alsnog in een promotiesprookje eindigde, ligt nog kakelvers in ons geheugen. Dat NAC echter een rol van betekenis zou gaan spelen op dit EK, was echter niet bepaald de verwachting. Daarom is een unieke wissel tijdens Servie-Engeland wel het vermelden waard.
In minuut 46 werd namelijk de ene oud-NAC speler, Nemanja Gudelj, vervangen door een andere oud-NAC vedette, Ivan Ilic. De clubhistoricus van de Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie heeft vanavond met fraaie krulletters dit unieke feit in het clubboek genoteerd. En reken maar dat er in Café De Bommel een extra glaasje op achterover is geslagen.

We noteren vandaag ook de allereerste speler die in een EK wedstrijd voor dood op het veld ligt en die in zijn volgende EK wedstrijd de score opent. Hoe bijzonder is dat? Christian Eriksen staat voor eeuwig in de EK boeken en daar wordt elke voetbalromanticus heel erg gelukkig van.

Tot slot nog een live totomomentje op de late zondagavond. Het is altijd vermakelijk om op de bank te zitten naast een deelnemer met doelpuntenminuut 76 (speling 1 minuut) op zijn totoformulier als Harry Kane met de klok op 76.40 na een weergaloze reflex van de Servische doelman tegen de onderkant van de lat kopt in plek van, zoals gebruikelijk bij Harry, het net te laten bollen. Dramatiek ten top en 3 punten (en wellicht een wedstrijdprijs) in de prullenbak. Toto Arie maakt vrienden …..

Over tot de kille cijfers en de verdeling van de volgende € 100.

21. 1-1
22. 1-2
23. 2
24. 16
25. Wijnaldum
26. 6

27. 0-1
28. 1-1

29. 0-1
30. 0-1
31. 1
32. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 22
33. 13 (12 t/m 14 is correct)
34. 8+10+16+17+20+25+26+26 = 148 (138 t/m 158 is 4 punten waard)

De wedstrijdprijs bij Polen-Nederland gaat naar een deelnemer van het eerste uur. Al 36 jaar wordt vol enthousiasme het formulier ingestuurd en levert dat regelmatig een wedstrijdprijs op. Naar verluidt liggen de ambities dit jaar hoger en is eremetaal aan het eind van het toernooi de doelstelling. Heel goed, Carolien de Roode, we gaan het zien, maar voorlopig pak jij in elk geval met 9 punten alvast de wedstrijprijs bij de eerste wedstrijd van Oranje. Gefeliciteerd, ook al wil je meer.

Bij Servie-Engeland is sprake van een close call. En een heuse broedermoord. Met 12 punten scoren Marco Naaktgeboren (is hij dan toch op weg naar de eerste treble in de geschiedenis van Toto Arie?) en Toto Arie himself exact gelijk. Het reglement moet uitkomst bieden. De 0-1 eindstand stond bij allebei op het scorebord, dus komt de vraag met speling om de hoek kijken.
Bij vraag 34 is het juiste antwoord 148 met een toegestane speling van 10 punten. Marco noteerde hier 154 (speling van 6), bij Toto Arie stopte de teller op 150 (speling slechts 2). En dat betekent, sorry broertje, dat de € 50 van hedenavond gewoon op de Raborekening van Toto Arie blijft staan.

Morgenmiddag de eerste typische 0-0 kandidaat, Roemenie-Oekraine.
Daarna de Belgen en het hoofdmenu om 21 uur is niet te versmaden, namelijk Oostenrijk-Frankrijk. Kunnen de Oostenrijkers stunten en hoe ziet de stand in de Oranjepoule er morgenavond laat uit?
Iedereen werkse morgen, Toto Arie geniet van zijn eerste vrije dag.
Truste. Bis morgen.

2 Responses to Broedermoord op de zondagavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018