Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Dag vol drama

Uiteraard heeft u zich vanochtend net als veel andere deelnemers met vage klachten afgemeld bij de baas. Een klein griepje zit al snel onder de leden en u wilt natuurlijk geen minuut missen van Roemenie-Oekraine en wellicht ook een stuk van de volgende wedstrijden. Dan zult u geen spijt hebben gehad van deze beslissing. Wat een wedstrijden, wat een drama, wat een dag. Toto Arie moest eerst even bijkomen na afloop van wedstrijd 3, vandaar dat u dit stukje waarschijnlijk pas bij het ontbijt of in de file, bus of trein leest.
Ik weet eigenlijk niet waar te beginnen.

In de tijd dat de Toto Arie junioren nog met papa of mama naar de kapper gingen, was de opwinding altijd het grootst over de kleur die je dan na afloop in je haar mocht laten spuiten. Met de meest exotische uitdossingen werd de kapsalon meestal verlaten. Leuk hoor, als je 6 of 8 bent, maar om daar nou als rechtsback van een clubje Balkan voetballers mee voor de dag te komen op een EK, is wellicht toch iets onder de noemer kinderachtig. En wij ons maar opwinden over een haarbandje. Nou, daar malen ze in Roemenie niet om, hoor

Uiteraard was het commentator Jan Roelfs ook niet ontgaan. Gelukkig had hij vanochtend zijn lolbroek aangetrokken, dus toverde hij ad-rem als hij is uit zowel zijn linker- als rechterbroekzak een grap uit de categorie ‘goed fout’:
‘Die Ratiu heeft een ratjetoe-kapsel’
‘Hij heeft nog een blauwe maandag bij ADO Den Haag gespeeld’
De Poelifinario cabaretprijs heeft er weer een kandidaat winnaar bij.

Hoeveel kilometer heeft die Roemeense coach vanmiddag wel niet gelopen langs de lijn? Die man bleef maar gaan. Neem aan dat de stappenteller aanstond, dan heeft ie een topdag.

Dat Roemenie is dus wel structureel onderschat. Dat is een ploeg vol Duracall konijntjes (wat wil je ook met zo’n coach) die het elke tegenstander minimaal knap lastig gaan maken. En met die nieuwe versie van de Gelbe Wand spelen die dus gewoon elke wedstrijd thuis alsof we in de Arena Nationala in Boekarest zijn.

Neem wel aan dat er een bedankje is uitgegaan naar de doelman van de Oekraïners. Dan keep je het halve seizoen de sterren van de hemel in Bernabeu en omstreken, begin je op het EK met een voorassist en een fopduik. Hoppa, 2-0 achter. Ik neem aan dat de goede man zich na dit toernooi bij het Ministerie van Defensie mag melden.

Ik vermoed dat Domenico Tedesco, de coach van de Belgen, in zijn tactische bespreking vandaag de term totaalvoetbal heeft laten vallen. U weet wel, dat voetbal waarmee Oranje in 1974 de voetbalwereld veroverde. Niemand op een vaste plek, spelers die elkaars posities constant overnemen, elke tegenstander in verwarring achterlatend. Als nog relatief jong international knoopte vleugelaanvaller Jeremy
Doku dat goed in zijn oren. Binnen ruim 5 minuten liep hij dan ook als rechtsachter in de weg en zette vervolgens in totale paniek een Slowaakse aanval op en gaf zo de voorassist op de enige treffer van de wedstrijd. Goed idee, Domenico, misschien toch maar niet meer doen.

Een dramatische dag voor de toto deelnemers met Romelu Lukaku als topscorer. Als eerste speler dit toernooi schoot hij 2x raak, stond de tegenstander 2x al aan de aftrap en toch staat onze Romelu nog steeds op nul. Mocht u dat willen, dan heb ik voor u het adres van de VAR van dienst van vanmiddag.

Met zaterdag een uitwedstrijd tegen de Roemenen voor de boeg, loeit het luchtalarm door het land. Dat is do-or-die. Zin in.

Weet u trouwens waarom de Franse topscheidsrechter Clement Turpin nooit eens een wedstrijd van de Rode Duivels fluit? Nou, ik wel en u, na het zien van onderstaande beelden, ook.

Maar dan de Slowaken. Wat een strijders, met David Hancko voorop. Hoe vaak heeft die voor dood op de grond gelegen in zijn Feyenoord onderbroek? Zoals wellicht bekend ben ik niet zo van de Feyenoorders, maar voor deze gladiator maak ik met een diepe buiging een uitzondering. Elke minuut gespeeld in het hele Eredivisie seizoen, op het tandvlees het einde van het seizoen gehaald en er dan zo staan, of liggen liever gezegd, op je 1e EK wedstrijd. Voor volk en vaderland, he. Hij zou wel 3x gewisseld worden, maar nee, hoor, David trok de kousen nog eens op, schudde met het hoofd en trok gewoon weer onverschrokken ten strijde.

Een paar dagen terug nomineerde ik alvast Jamal Musiala tot kandidaat speler van het toernooi. Hier heb ik er nog eentje. Wat die Stanislav Lobotka vanmiddag liet zien, was werkelijk geweldig. Het middenveld was van hem, Stanislav rules! Hoe is het toch mogelijk dat deze man na een jaartje Jong Ajax in Amsterdam gewoon de deur werd gewezen als zijnde ‘niet goed genoeg’? Daar gaat toch echt al langer wat verkeerd daar.

Maar de mooiste wedstrijd speelde zich toch echt vanavond af. In dit Ren je Rot festival had Martin Brozius als scheidsrechter niet misstaan. Martin wie? Martin Brozius. Even googelen maar, jongens en meisjes.
We blijken met Oranje dus gewoon in de poule des doods te zitten. Even serieus, dit Oostenrijk moet gewoon door in dit toernooi, wat een heerlijke ploeg is dat. Daar zat mijn goede vriend Sierd toch niet zo ver naast zowaar.
Oranje zal mee moeten in het moordende tempo van deze landen en daar heb ik bij sommige spelers toch een serieus hard hoofd in. Dat gaan Veerman en Schouten never nooit redden. Wijnaldum kunnen we helemaal thuis laten in zijn huidige ‘vorm’. Nu gaan we serieus Frenkie missen. In elk geval Frimpong en Maatsen opstellen, mijnheer Koeman, die rennen lekker mee. Dat worden 2 potjes, hoor.
Maar laat ik het eens positief bekijken: Mbappé breekt vanavond gewoon zijn neus, dat ding stond zo scheef als dat een dronken clochard over de Champs Elysees zwalkt. Lijkt me stug dat ie vrijdagavond aan de aftrap staat. En die Oostenrijkers pakten 5x geel, dus die staan met z’n vijven gewoon op scherp tegen de Polen en missen de wedstrijd tegen Oranje bij een volgend prentje.

En dan nog even over de Franse medische staf. Dat is ongetwijfeld een team van topspecialisten wat in staat is om onder de grootste druk de onmogelijkste medische prestaties te leveren en desnoods ter plekke een amputatie te verrichten als dat nodig mocht zijn om de betreffende speler alsnog weer speelklaar langs de zijlijn te krijgen. Dus als Antoine Griezmann een kopduel van een reclamebord verliest en bloedend ter aarde neerzijgt en in hun deskundige handen beland, mag je toch wel wat meer verwachten dan een lullig tulbandje wat werkelijk na 10 seconden al eenzaam in het natte gras ligt. Nee, dan is de haarband van onze eigen Memphis een stuk bestendiger.

Oh ja, nog een kandidaat speler van het toernooi: de oude strijder Kanté. Wat die het afgelopen jaar in de woestijn heeft gedaan, geen idee, maar in elk geval niets wat zijn voetbalkwaliteiten heeft aangetast. Die sprint in blessuretijd gezien om een doelpunt te verijdelen, terwijl half Frankrijk voor dood op het veld lag?

Zullen we maar eens over de toto gaan praten?

35. 1-0
36. 3-0

37. 0-1
38. 0-1
39. nee
40. 4, 7, 8, 14, 18, 19, 20
41. 1
42. 26 (24 t/m 28 is correct)

Deze cijfers (althans die van vraag 37 t/m 42) leiden voor het eerst dit toernooi naar de legendarische Heineken Hoed. Want met 8 punten scoren Marco Valkhof en Silvia van de Reep meer punten dan de overige 56 deelnemers. Well done!
Omdat alle criteria die bij gelijk eindigen bij een wedstrijdprijs niet leiden tot een winnaar (ook bij de vraag met speling zitten jullie er allebei 2 naast), moet de hoed uitkomst gaan bieden. Onder het toeziend oog van Toto Arie trok de lokale notaris vervolgens de winnaar van deze wedstrijdprijs.



Gefeliciteerd, Silvia, morgen taart in het Bergerbos. Helaas, Marco, nog 32 andere kansen voor de boeg.

Verder met de avondwedstrijd:

43. 0-1
44. 0-1
45. 5
46. 12
47. 4
48. valt niet / geen / n.v.t.

En om deze dag vol drama in stijl af te sluiten moet ook hier een bloedstollende loting uitkomst gaan bieden. Met exact dezelfde antwoorden (dus geen onderscheid te bepalen) gaan de namen van 2-voudig eindwinnaar Marco Naaktgeboren en die van de man met de bokaal in de vensterbank Martijn Naaktgeboren in de Hoed. Aangezien de notaris inmiddels ruimschoots in dromenland vertoeft (het leven van een toto organisator kan soms eenzaam zijn), heeft Toto Arie zelf het vonnis voltrokken.


Gefeliciteerd, Marco. Hoewel het naar mijn weten slechts bijvangst betreft op weg naar dat ene grote doel, zal ik de € 50 toch maar over maken. Jammer, Martijn, maar een sprong in het klassement is ook wat waard.
Over klassement gesproken: gezien de bijna winnende score van gisteren en zijn score van vanavond, hoef je geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat Marco aardige zaken doet in het klassement. De concurrentie is gewaarschuwd.

Morgenmiddag geen 15 uur wedstrijd. Wat nu? Nou ja, hoeft niemand zich ziek te melden in elk geval.
Slaap lekker (al neem ik aan dat u dat inmiddels gedaan heeft) en tot morgen/straks.

2 Responses to Dag vol drama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018