Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Totostress ten top

Ik wil graag beginnen met het herhalen van een stukje tekst uit een van mijn eerdere posts voorafgaand aan het toernooi:
“Daar zitten 51 wedstrijden tussen die gaan beslissen tussen vreugde en verdriet, euforie en wanhoop, puur geluk en ontzetting, en dat allemaal door een balletje op de paal, een schele VAR, een onnodige tackle, een laatste-minuut-publiekswissel, een stropdas….. vermaak gegarandeerd, dat verzeker ik u.”
Ik denk dat dit na vanavond slechts een slappe afspiegeling is van wat meespelen in Toto Arie teweeg kan brengen. Als voorbeeld een still uit een woonkamer ergens in het noorden des lands in minuut 98 van de wedstrijd Turkije-Georgie ……

Zo ziet het er dus uit als je denkt de wedstrijdprijs in handen te hebben, als je tot 3x toe een fataal tegendoelpunt op 2-2 hebt overleefd en dan toch alsnog in de extra tijd van de extra tijd, de scheidsrechter met de fluit al in de mond, de 3-1 aan de andere kant moet incasseren.
Ik roep hierbij ook nog even de ontknoping van de Toto Arie WK 1998 versie in herinnering, wellicht nog steeds het meest legendarische Toto Arie moment, wat besliste over de winst van de bokaal en de bijbehorende (toen nog) 1000 gulden. Een doelpunt slechts voor de statistieken in de allerlaatste seconde van de blessuretijd van de finale, met live aanwezigheid van beide betrokken deelnemers op de finaleavond bij Toto Arie thuis. Intense vreugde en ijzingwekkende ontzetting lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. Wij hebben het hier nog regelmatig over een Petit-tje (verwijzend naar doelpuntenmaker Emmanuel Petit). En de beide betrokken deelnemers? Allebei nog steeds fanatiek van de partij.
Ik herhaal nog een keer de typering van een van de andere vaste deelnemers: “Meespelen met Toto Arie is een constante lijdensweg.”
Ik twijfel er niet aan dat de wedstrijdprijswinnaars van vandaag daar heel anders over denken. Zij stonden vandaag namelijk aan de goeie kant. Een fatale 3-1 betekent namelijk aan de andere kant een verlossende 3-1. En dan noteerden we ook nog een beslissend extra geel kaartje in minuut 93. Wat een spelletje, mensen!

Zeggen de volgende namen u iets: Persepolis, Cracovia, Al-Okhdood, Panelotikos, Dinamo Batumi? Zomaar een paar clubs uit de krochten van het betaald voetbal ergens op deze aardkloot, waar een aantal Georgische voetballers hun karige boterham verdient. Dat plaatst de geweldige prestatie van deze debuterende voetbeldreumes helemaal in perspectief. Ook als u beseft dat de hofleverancier van Georgische internationals het Cypriotische APOEL Nicosia is. Moet ik nog meer zeggen?
Wat een strijders, wat een helden. Ze hadden zich, net als de Tsjechen later op de avond deden, zonder dat iemand daar een probleem van had gemaakt, volledig in kunnen graven tegen de Turken en hopen op een nulnulletje. Maar niets was minder waar. De Georgiers gingen mee in het tempo van de Turken en speelden gewoon om te winnen. Zelden zo’n debutant op dit podium gezien.
Helaas blijkt hun zogenaamde sterspeler met de bijnaam Kvaradonna zijn kruit 2 seizoenen geleden volledig te hebben verschoten in Napels. De term one-day-fly dringt zich helaas op bij deze voorspelbare dribbelaar. Jammer.
Over jammer gesproken (en dan heb ik het niet over de toto): wat een ongelooflijke kansen in de stromende regen op die 2-2. Hoe het kan dat de bal niet in het Turkse net verdween zal altijd een van de grootste mysteries op een EK blijven.

Lekker weertje trouwens vandaag in de Bondsrepubliek.

Dat er voor een leuke voetbalwedstrijd altijd 2 ploegen nodig zijn, bewezen vanavond de Tsjechen maar weer eens. Mocht u binnenkort van plan zijn om uw huis te verbouwen, dan heb ik hier voor u het adres van een prima metselbedrijf. De firma Hasek met 11 gespecialiseerde metselaars in dienst is dé specialist voor het betere metselwerk. Resultaat helaas niet gegarandeerd. Gelukkig maar.

Ik vertelde u gisteren over de door Ajax ooit weggestuurde Stanislav Lobotka, de geweldenaar op het middenveld bij de Slowaken. Maar het kan nog erger. Dit wordt het toernooi van de Ajax afdankertjes. Waarom die Mikautadze nooit een serieuze kans heeft gekregen in Amsterdam, was me al een raadsel na een 2e seizoenshelft in de Franse Ligue 1 met 13 doelpunten en 4 assists, maar vanavond stond deze jongeman gewoon zijn mannetje op het allerhoogste niveau.
Hebben we hier trouwens toch niet in de verte te maken met familie van onze eigen Memphis?

En dan de vreselijke Francisco Conçeicao, door Ajax weer teruggestuurd naar Porto. Dat nota bene deze fopduikelaar Portugal naar de overwinning mag schieten. Je kunt zien wie hem heeft opgevoed. Als u de Portugese competitie wel eens volgt (ik kan u de topwedstrijden van harte aanraden, garantie voor veel, heel veel kaarten) kent u ongetwijfeld de vader van deze jongeman. Dat is die halvegare die langs de lijn bij FC Porto bij ongeveer de helft van de wedstrijden het einde niet haalt, aangezien hij meestal vriendelijk, doch dringend middels een rode kaart verzocht wordt om op de tribune plaats te gaan nemen.

Natuurlijk staan we vandaag ook even stil bij slagerij Pepe, al ruim 41 jaar hét adres voor al uw verse vleeswaren. Ik weet niet wat ú deed op uw 41e of van plan bent te gaan doen tegen die tijd, maar ik weet zeker dat dat niet het spelen van een EK wedstrijd was of zal zijn. De hoed gaat diep af. Schijnt trouwens een hele lieve jongen te zijn, heb ik van horen zeggen. Dat u het weet.

Dat we blij zijn met een doelpunt van Wout Weghorst, OK, maar het kan ook té gek, he. Er is nu al een broodje Wout en eerder deze week passeerde ik tijdens een stukkie toeren onderstaand bord.

Over naar de totocijfers. Voordat we dat doen: de statistisch meest voorkomende ruststand op een eindtoernooi is 0-0. Maar niet deze keer, jammer voor alle broodspelers. We noteren vanavond pas de allereerste brilstand bij rust. Om over eindstanden nog maar te zwijgen.

49. 1-1
50. 3-1
51. 1
52. 4
53. 1
54. 25 (22 t/m 28 is juist)

Zoals hierboven uitgebreid beschreven, de wedstrijdprijs veranderde in de allerlaatste seconde van eigenaar. Maar wel een hele verdiende. Met maar liefst 14 punten, waaronder rust- en eindstand en juiste minuut van het 1e doelpunt gaat de € 50 naar Hoorn. Vernanda Appelman, je verdient hem, gefeliciteerd.

55. 0-0
56. 2-1
57. ja
58. 3
59. 3
60. 62, 69, 92 (61 t/m 63, 68 t/m 70 en 91 t/m 93 is correct)

Dus dat ene doelpunt van de duikelaar verandert in minuut 92 zomaar 4 antwoorden…..
Maar daar zitten 3 van onze deelnemers niet mee, integendeel, want zij eindigen daardoor op 11 punten.
Het reglement er maar weer bij. Al een wedstrijdprijs? Niemand. Eindstand goed? Alle drie. Wie zit bij een vraag met speling het dichtst bij het juiste antwoord? Daar hebben we hem. Een deelnemer had exact de juiste minuut van een van de doelpunten en dus komt de prijs hem toe. Jullie waren dicht bij, Richard Dobbe en Maryse Eggink, maar de dagprijs gaat naar Thijs Buma.
En hoe bijzonder is dat? Dat is extreem bijzonder, want Thijs is de man op de foto bovenaan deze post, die eerder op de avond in de laatste seconde de wedstrijdprijs uit zijn handen zag glippen. Om hem nu dus in bijna de laatste seconde wel te pakken. Ongelooflijk! We schrijven wederom een nieuwe bladzij in de al zo rijke Toto Arie geschiedenis.
Gefeliciteerd, Thijs, je ziet het, never give up! Je formulier is hopelijk nog heel.

Zo, de eerste speelronde zit er op en ik durf te beweren: zowel voetbaltechnisch als qua totodramatiek een geslaagde ronde. Morgen trappen we af voor ronde 2 en halverwege ronde 2, dus halverwege de poulefase, volgt een tussenstand. Dat zal zijn op vrijdagochtend a.s.
Maar tot die tijd dus nog even genieten van lekkere potjes voetbal en ongetwijfeld weer bloedstollende ontknopingen.
Bedtijd. Bis morgen.

3 Responses to Totostress ten top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018