Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Eindelijk, een normale totodag

Na 2 voetbal- en totodagen die overliepen van de suspense en de dramatiek, beleefden we vandaag eindelijk eens een reguliere totodag. Althans, vanaf wedstrijd 2.
We begonnen namelijk met een wedstrijd waarbij precies 1,2 % van de te behalen punten werd behaald. Ik geloof zoiets als de kans dat Belgie nog Europees Kampioen wordt.
Het lijkt er op dat de Kroaten over hun hoogtepunt en daarmee ook over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Het tempo wat deze voormalige Balkan tovenaars vanmiddag op de mat in Hamburg legden, lag toch niet echt veel hoger dan dat op de 45+ voetbalvrijdagavond bij mijn cluppie ONS. En zoals u weet ligt daar het tempo het hoogst in de derde helft. Zelfs de Cruijff van de Balkan presteerde het om het niveau van Joey Veerman van afgelopen zondag aan te tikken. En het lijkt er toch ook op dat een centraal verdedigingsduo waar Josip Sutalo deel van uitmaakt een garantie is voor tegendoelpunten. Hoewel hij voor het grootste deel een prima partij speelde, worden er toch een partij ruimtes weg gegeven daar achterin. Dat de Albanezen maar 2 keer scoorden mag een wonder heten.
Gelukkig is hiermee de wedstrijd Kroatie-Italie van komende maandag al wel een hele lekkere. Nu maar hopen dat de Italianen verliezen van Spanje, dan kijken we die avond alvast naar een finale.

Waar wij Ernie Brandts hebben, hebben de Albanezen sinds vandaag Klaus Gjasula. Maar daar waar Long Tall Ernie op het WK 1978 als basisspeler in de halve finale tegen Italie in beide doelen wist te scoren, presteerde Klaus dat als invaller. Nou was het podium van Ernie natuurlijk wel een tikkie groter (een WK halve finale is toch wat anders dan een tussendoor poulewedstrijdje op de woensdagmiddag), maar dat neemt niet weg dat de prestatie van Klaus wel de boeken ingaat als zijnde uniek.

Nog nooit gebeurde het namelijk op een EK- of een WK-eindronde dat een speler als invaller aan beide kanten raak schoot. Klaus presteerde het in 25 minuten en pakte en passant ook nog even een gele kaart er bij mee. Gaat niet meevallen om die ooit nog te onttronen.
Toch niet gek om je als voetbaldwerg op één EK eindronde 2x de geschiedenisboeken in te voetballen. Met deze Klaus en met het snelste doelpunt ooit staan de Albanezen stevig in de boeken. Benieuwd wat ons te wachten staat in de laatste wedstrijd tegen Spanje.

Na deze Balkan thriller kregen we vanavond 2 potjes voorgeschoteld die tototechnisch eindelijk eens een soort van normaal verliepen. Broodnodig voor de moraal van veel deelnemers. Eindelijk eens wat punten. Al geldt dat dan helaas weer niet voor iedereen.
Natuurlijk ging de bal er bij die laatste kansen in blessuretijd net niet in en valt er serieus 5 seconden voor het affluiten nog een ongelooflijk domme gele kaart, het moet natuurlijk ook niet saai worden, vrienden.

Onze eigen Danny Desmond Makkelie en de verantwoordelijke Duitse zendgemachtigde maakten het de organisatie er vanavond niet makkelijker op. Na de zoveelste nutteloze herhaling vlak voor rust van een onbeduidende bal in, bal uit (kap nou eens met al die zinloze herhalingen uit alle hoeken en gaten), was nog net op de achtergrond zichtbaar dat de Dordtse ref met een gele kaart liep te wapperen richting de zijlijn. Maar voor wie???? En in alle rumoer na het affluiten op het eind van de wedstrijd liep hij weer te wapperen alsof het er allemaal niet toe doet. Wil je dat bij een wedstrijd met de vraag ‘Noem het rugnummer van een speler die geel krijgt’ een volgende keer uit je gecoiffeerde hoofd laten, vrolijke flierefluiter! De gezondheid van Toto Arie is nog steeds een beetje broos.
De UEFA site moest uitkomst brengen. De eerstgenoemde kaart is niet in de statistieken terug te vinden, wellicht liep onze Danny een beetje te dreigen of worden kaarten gegeven aan assistenten, teammanagers, masseuses, psychologen of materiaalmannen niet meegenomen. Wel de kaarten uitgedeeld aan hoofdcoaches blijkbaar, want die laatste kaart was volgens de UEFA bedoeld voor de Hongaarse bondscoach Rossi. Gelukkig was de plot-changing kaart voor de Hongaar Szoboszlai 5 seconden voor tijd wel goed in beeld.

Ook leuk: een ‘crocodillo’ (een muurligger) bij de Hongaren. Altijd leuk als je daar precies bij deze wedstrijd een vraag over hebt gesteld. Een juichmomentje hier en daar, hoor. Verdiend puntje voor de waaghalzen.

Mijn vriend Leroy Sané mocht zijn kunsten ook vandaag weer vertonen. Niks geleerd van afgelopen vrijdag, zag ik. Herr Nagelsmann, waarom laat u deze clown toch elke keer weer minuten maken?

Eindelijk zagen we vanavond de Schotten zoals de Schotten horen te spelen. Vol gas, vol passie en vaak als blinde paarden. Maar ze leven nog. Winnen van de Hongaren in de laatste wedstrijd en ze plaatsen zich gewoon voor het eerst in de geschiedenis voor de knock-out fase. Die fans gunnen we toch nog een paar extra potjes? Mooier krijg je ze niet.

Mocht u denken dat de Zwitserse verdediger Fabian Schär onder een valse naam meespeelt in Toto Arie, dan heeft u het mis. Al zag zijn eigen doelpunt, net voor de vangende handen van zijn eigen keeper, er wel degelijk uit als een actie van een deelnemer die een voorspelde ruststand van 1-0 voor de Schotten op zijn formulier in 2 punten wilde omzetten.

Over punten gesproken, daar komen ze:

61. 0-1
62. 2-2

63. 1-0
64. 2-0
65. 1
66. 1
67. 16
68. 2, 10, 18, 19

Het is deze keer al snel raak, we hebben een dagprijswinnaar die hier zijn tweede prijs pakt (of eigenlijk zijn derde). Na de zeer rendabele winst in de oefentoto bij Nederland-Canada en de wedstrijdprijs bij Italie-Albanie, pakt Europees titelverdediger Joost Buma met 11 punten zijn volgende € 50 hier bij Duitsland-Hongarije. Gefeliciteerd, Joost, en nou is het mooi geweest.

69. 1-1
70. 1-1
71. 0
72. 2
73. 2
74. 26 (23 t/m 29 is goed)

Ook hier weer een wedstrijd met aardig wat punten, maar ook met maar 1 winnaar. Hij heeft zich tot nu toe nog wat stilletjes op de achtergrond gehouden, maar drukt nu toch zijn neus serieus aan het venster. Tweevoudig winnaar van de Toto Arie bokaal Rene Naaktgeboren steekt ook deze keer weer een wedstrijdprijs in de zak. Met 11 punten is hij de winnaar bij Schotland-Zwitserland. Het begin van een opmars?

Waar blijft de eerste 0-0? Morgen bij Slovenie-Servie wellicht? Volgens aardig wat deelnemers wel.
Ongetwijfeld een heet voorgerecht voor de beide hoofdschotels van de woensdagavond, Denemarken-Engeland en Spanje-Italie. Ik beloof u een diner voor fijnproevers. Smullen wordt het absoluut.
Maar dat is morgen, nu eerst de welverdiende nachtrust. Bis morgen!

One Response to Eindelijk, een normale totodag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018