Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Gewisseld of niet?

Morgenochtend gaat het wekkertje bij Toto Arie heel vroeg, dus om in elk geval nog een paar uurtjes nachtrust te kunnen pakken, verzaak ik deze keer en moeten jullie het doen met de toto uitslagen. Nou ja, uiteindelijk is dat toch ook de enige reden dat jullie elke keer deze posts openen.

Voor ik overga tot het bekend maken van de antwoorden en de wedstrijdprijswinnaars van vandaag, eerst een toelichting op het antwoord bij vraag 86: Hoeveel spelers die een gele kaart krijgen worden er gewisseld?
In het voetbal spreek je van een speler die gewisseld wordt als deze het veld verlaat en wordt vervangen.
Een speler die het veld in komt is een invaller en valt dus in.
Zoals een deelnemer terecht opmerkte: een journalist vraagt nooit na afloop aan een invaller: wat vond je er van dat je gewisseld werd?
Het juiste antwoord bij vraag 86 betreft dus het aantal spelers met een gele kaart op zak die het veld verlieten en vervangen werden.
Onder het motto ‘De organisatie beslist in het uiterste geval’ wil ik graag de (eventuele) discussie als gesloten beschouwen. Tenzij iemand toch nog naar het CAS wil gaan.
Voor ieders gemoedsrust: op basis van dit criterium mist Toto Arie zelf de 2 punten bij deze vraag. Gelukkig maar in dit geval.

En weer door.
De orde van de dag.

75. 0-0
76. 1-1
Servie leeft nog.

77. 1-1
78. 1-1
79. speelt niet de hele wedstrijd en scoort niet
80. 3, 5, 15, 16
81. Alexander-Arnold, Foden, Kane, Saka, Wind, Kristiansen, Hojlund, Eriksen, Hjulmand
82. 18, 34 (17 t/m 19 en 33 t/m 35 zijn correct)

De rust- en de eindstand missen en dan toch de wedstrijdprijs pakken. Voorwaar een prestatie van formaat. Met 4 overige juiste antwoorden scoor jij 10 punten, Joost Koppelaar, en komt de € 50 van Denemarken-Engeland jouw kant op. Gefeliciteerd. Toch een soort van winnend formulier …..

83. 0-0
84. 1-0
85. nee
86. 0 (zie hierboven dus)
87. 7, 8, 9, 10, 14, 17, 19, 20
88. 6

Daarmee valt de wedstrijdprijs met het hoogste puntenaantal tot nu toe. Met maar liefst 16 punten (alleen de strafschop werd in dit geval gemist) gaat de € 50 van deze Zuid-Europese kraker naar Yoerin & Angelique. Na de eerdere winst in de oefentoto van Nederland-IJsland betekent dit dus pure winst. Gefeliciteerd, ik gok op een paar speciaal biertjes. Proost!

Na vanavond kan er volgens mij een streep door Engeland als topfavoriet, kunnen we concluderen dat de Italianen hun titel niet zullen prolongeren (alleen een wereldkeeper is niet genoeg) en noteren wij Spanje als absolute kanshebber op de titel.
Maandag Kroatie-Italie, dinsdag Denemarken-Servie. Voor in de agenda, maar dat stonden ze natuurlijk al.

Niet te onrustig slapen allemaal, morgen (vrijdag) de eerste tussenstand. Dat zal eind van de ochtend, begin van de middag zijn. En ik gok dat dat voor de meeste van jullie best weer heel erg mee zal vallen. Voor de meeste dan, he ……

Tenslotte: omdat het morgen (vrijdag) 21 juni is en we allemaal weten wat er toen, 36 jaar geleden, gebeurde, als dagsluiting nog even een aardig filmpje met mijn goede vriend Sierd in de hoofdrol. Die gaat ook al best een tijdje mee.
Tot morgen bij de tussenstand. Slaap lekker.

One Response to Gewisseld of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018