Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Het eerste meetpunt, Berlijn is nog ver

Daar is ie dan, het eerste tussenpunt op de lange weg van München (Duitsland-Schotland) naar Berlijn (de finale). Op de dag af exact 36 jaar na het Marco van Basten plein …..
Een optelsom van ballen binnenkant paal er in of onderkant lat er uit, van gele kaarten voor het verkeerde rugnummer tot juiste invallers in blessuretijd, van dramatische doelpunten in de slotseconden tot door een kille VAR beslissing verpeste juichmomenten.
Zoals bij elke editie heeft niemand eigenlijk een idee waar hij of zij nu werkelijk staat. En zoals ook bij elke editie schatten de meeste deelnemers hun eigen prestatie lager in dan de werkelijkheid hieronder aantoont. Al geldt dat helaas niet voor iedereen ….
Natuurlijk wordt de stemming ook bepaald door je doelstelling. Gaat het dak er af bij het winnen van een wedstrijdprijs (dat blijft tenslotte toch het leukste van dit hele spelletje) of kijk je verder dan dat en is een hoge eindklassering het grotere doel? Of telt er maar 1 ding, het winnen van die glanzende Toto Arie wisselbokaal en de bijbehorende € 500?
Van opvallend veel deelnemers begreep ik dat er dit jaar nog meer werk is gemaakt van het invullen van alle antwoorden om te gaan voor een hoge eindklassering. De Voetbal International EK special bleek dit jaar opvallend snel uitverkocht en de UEFA website lag na het publiceren van de definitieve selecties en rugnummers op zaterdag 8 juni regelmatig plat. Tekenend is het moment van inleveren van de formulieren. Daar waar op de slotdag meestal nog zo’n 15 a 20 formulieren ontbreken, moest op dinsdag 11 juni nog meer dan de helft van de deelnemers (ruim 30) zijn of haar definitieve EK-ei nog leggen. Sterker nog: anderhalf uur voor het sluiten van de Toto Arie deur ontbraken nog steeds 17 formulieren. Nu dan maar eens zien of al die moeite in de eerste fase van het toernooi zich al uitbetaalt in een hoge klassering. Voor 12 deelnemers heeft uitbetaling sowieso al plaatsgevonden middels een gewonnen wedstrijdprijs, in een enkel geval zelfs al 2.

Opvallende zaken in de onderstaande stand? Die zijn er absoluut:
– Een bizarre broederstrijd bovenin
– 2 nadrukkelijke kandidaten voor de treble
– De EK- en de WK- titelverdedigers volop in de race voor titelprolongatie
– Wordt dit dan eindelijk een keer het jaar van Richard Dobbe?
– De stille opmars van eeuwige runner-up Richard Driessen (zal het dan toch een keer ….? Ik breng de bokaal met plezier naar Den Bosch)
– Twee Gooische Vrouwen in de Top 10
– Achter de Top 10 een aantal vaste topspelers op de loer
– Een flink gat in het Jongerenklassement
– Een tegenvallende score tot nu toe van een aantal usual suspects voor het podium
– Verdienstelijke en minder verdienstelijke debutanten, toto-ervaring komt met de jaren ….
– Onderaan minstens zo opvallend als bovenin: 3 voetbalgrootheden strijden om de rode lantaarn en weten vooralsnog een contingent damesvoetballers boven zich te houden. Een strijd tussen erkende topvoetballers van gerenommeerde clubs als HS’88 en FC Binnenmaas en de trainer/’meistermacher’ van het minstens zo roemruchte LSVV, die voorlopig onaantastbaar lijkt op plek 58. Zo zie je maar weer, je kunt oud-winnaar zijn of samen gevoetbald hebben met Jerdy Schouten, niets garandeert je een topklassering in Toto Arie.

Tenslotte: zoals de titel van dit stukje al zegt: Berlijn is nog ver. Nog heel ver. De afgelopen week zien we allerlei grote klassementswisselingen voorbij komen. Een goede of een slechte dag kan je direct zomaar 10 of 15 plaatsen in het klassement opleveren of kosten. Dus voor wie denkt dat het een gelopen race is, hou je illusies warm, we zijn pas bij vraag 88 van de 350. En sowieso nog 25 wedstrijdprijzen te gaan.

De tussenstand dus. Onderstaande totalen betreffen alle behaalde punten bij de vragen 1 t/m 88 plus eventuele bonuspunten voor een uniek jokerland, unieke jokerspeler en een uniek bonustrio (land/speler/wedstrijd). Nog NIET hierin meegenomen zijn dus de reeds behaalde punten bij de algemene vragen en de dubbel tellende punten bij de gekozen jokerwedstrijden.
Een * achter het puntentotaal staat voor een wedstrijdprijs, de afkorting JK voor deelnemer in het Jongerenklassement.

Daar gaan we, riemen vast:

1. Toto Arie 81 *
2. Marco Naaktgeboren 79 *
3. Rene Naaktgeboren 78 *
4. Richard Dobbe 76
5. Joost Buma 75 ** JK
6. Martijn Naaktgeboren 72
7. Carolien de Roode 70 *
8. Richard Driessen 69
9. Niels vd Woude 67
10. Marije de Roode 65
11. Jens Bogaard 63 JK
12. Lisanne Naaktgeboren 62
13. Thijs Buma 61 * JK
Yoerin & Angelique 61 *
15. Erik Vos 59
16. Mitch Fransen 58
Silvia vd Reep 58 *
Loek Houtenbos 58
19. Roel Holvast & Sons 56
Art van Onselen 56
Kirsten Bach Nielsen 56
22. Marcus Dotinga 55
Regina Stalman 55
24. Vernanda Appelman 54 *
Youri Verschoor 54 JK
26. Tjerk Nauta 53 JK
Peter Hogers 53
Max Vendrig 53 * JK
29. Youri Vos 52
30. Tim Valkhof 51 JK
Joost Koppelaar 51 *
32. Jasper Steenhuis 50
33. Anthony de Jong 49
Niels van Haperen 49
Lida & Vanessa 49
Mats Hogers 49 JK
37. Ad Vermeij 48
38. Lennard den Boer 47
Johan Spaans 47 *
Marco Valkhof 47
Leonie & Rene 47
WM Gé 47
43. Sanne de Neef 46 JK
Maryse Eggink 46
Sam Vermeij 46
Adri den Hamer 46
47. Jessy Siemonsma 42 JK
Nino Pen 42 JK
49. Sander Deutekom 38
50. Margreeth van Eersel 37
51. Corine Leijen 36
Inge vd Donk 36
53. Marjoleine Moritz 35
Annelies van Turenhout 35
55. Myriam Hendriks 33
56. Lars Deiman 30
Sander de Heus 30
58. Ton Vendrig 22

Op naar de volgende tussenstand op donderdag 27 juni, de eerste tegen die tijd ongetwijfeld broodnodige rustdag, de dag na de laatste poulewedstrijden.
Dan zijn we 76 wedstrijdvragen verder, nemen we ook de 30 poulevragen mee en de dubbele punten van de jokerwedstrijden. Dan wordt het beeld dus al een stuk helderder. En ik verzeker u: dan kan het plaatje er wel eens heel anders uitzien. Of niet natuurlijk….
Maar eerst maar eens vanavond aanschuiven voor Oranje. Ik wens u allen een genoeglijke avond toe, met of zonder oranje klomp op het hoofd.

12 Responses to Het eerste meetpunt, Berlijn is nog ver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018