Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Leipzig en de Apotheker

Eindelijk, de eerste 0-0 is een feit. En voor de neutrale kijker ook de eerste saaie wedstrijd van het toernooi. Het affiche beloofde meer dan de werkelijkheid.
Ik heb in Leipzig wel eens een boeiendere (EK kwalificatie) partij voetbal gezien. Natuurlijk, het was net niet meer in zwart/wit, maar met dat heerlijke korrelige beeld en met commentaar over een krakende telefoonlijn. 100.000 hysterische (toen nog Oost-) Duitsers en natuurlijk een sintelbaan met ambulance, afgemaakt met rondom soldaten op de eerste 3 rijen. 2-0 achter, 2-3 winnen, in die heksenketel. Tsheu La Ling, Konrad Weise, heerlijke voetbalromantiek en nostalgie. Snel weer terug naar vandaag.
Vooruit, niet verliezen van de grote favoriet is ongetwijfeld goed voor de moraal. Het kan alleen maar beter, zeker aanvallend, en als het goed is zijn de eerstvolgende tegenstanders voorlopig minder sterk dan Frankrijk.
Maar een beetje meer avontuur en een keuze voor minder behoudzucht bij deze bondscoach zou mij bijzonder welkom zijn. Memphis struikelt steeds maar weer over die haarband. En weer Wijnaldum, die is inmiddels wel door de mand gevallen, mijnheer Koeman. Misschien belangrijk in de kleedkamer en op de training, maar toch echt niet meer tussen de 11 op het veld. En weer aankomen met Wout in een wedstrijd die bij deze Appie Happie spits past als een broodje haring bij Toto Arie. Waarom heb je Zirkzee dan opgeroepen? Ophouden met die lievelingetjes, coach, het verleden telt niet meer. We staan op een EK, er moet nú gepresteerd worden. En misschien toch Veerman Frimpong laten wegsturen, dat had vandaag best het verschil kunnen maken.
En Denzel Dumfries, de hele wedstrijd niet in de aanval en dan die ene keer …… Wat doe je daar, man? Wegblijven. Al moet die goal natuurlijk gewoon tellen. Als je 4 minuten moet kijken tot je het weet, weet je het dus gewoon niet en is het een doelpunt.
Maar vooruit, een puntje halen tegen de Oostenrijkers voor plek 2. Makkelijker gezegd dan gedaan.

In het professionele wielerpeloton reed in de jaren 90 de Italiaan Rodolfo Massi rond. Een verdienstelijk coureur (zo leek het althans), die onder andere in 1998 een zware bergrit in de Tour de France wist te winnen en een week lang de bolletjestrui droeg. Zijn bijnaam in het peloton: de Apotheker. Als u zich nog iets herinnert van het wielrennen uit die tijd en meer specifiek van de Tour de France in 1998 weet u genoeg. De mooist denkbare bijnaam voor deze malafide Italiaan, die een week na die bergrit met die bolletjestrui om de schouders in de cel werd gesmeten. Waarom? Omdat er in zijn koffer genoeg doping werd gevonden om een horde ongetrainde pensionado’s over de Alpen en de Pyreneen te jagen. De man had een uitgebreide klantenkring in het peloton, iedereen wist waar je wezen moest voor de benodigde ‘voedingssupplementen’…..
U denkt dat Toto Arie een beetje in de war is en het vizier al vast op La Grande Boucle van volgende week heeft gericht? Waarom in vredesnaam deze zijsprong? Nou, heel simpel, omdat in de vroege avond de 1-0 van Oostenrijk werd verzorgd door een speler die zich eveneens onder de bijnaam de Apotheker over de velden beweegt. Deze Apotheker speelt normaal in Rotterdam. Wellicht wordt het toch eens tijd om de medicijnkastjes op Varkenoord en in de Kuip eens van dichtbij te bekijken. En uiteraard een nachtelijke inval in het Oostenrijkse trainingskamp. Net zoals in de Tour van 1998 bij de ploeg van Rodolfo.

Vanmiddag wel genoten van de 1-2 van Roman Yaremchuk tegen de Slowaken. Daar zat een flink vleugje Dennis Bergkamp aan dat doelpunt, al had Dennis dat laatste zetje natuurlijk met een stiftje over de keeper heen gegeven.

Over naar meer cruciale zaken. Na de ophef over de tussenstand is het gewoon weer tijd voor de volgende vragen en alweer 2 lekkere wedstrijdprijzen.
De antwoorden van vandaag:

89. 1-0
90. 1-2

91. 1-1
92. 1-3
93. ja
94. Turkije
95. 24
96. 9, 30, 66 en 78 (8 t/m 10, 29 t/m 31, 65 t/m 67 en 77 t/m 79 had je op je formulier moeten invullen)

Vanmiddag signaleerde ik een opmerking op de website bij de tussenstand over doorgestoken kaarten en verkochte wedstrijden. Jammer, betrapt dus. Die opmerking kan bij deze direct de prullenbak in, want de wedstrijdprijs bij Polen-Oostenrijk valt in de familie van de afzender. Dat is dan wel weer heel leuk en goed getimed, zeg ik maar. Met 8 punten gaat de € 50 van deze wedstrijd naar Sander Deutekom. Gefeliciteerd, Sander, je toto debuut is bij deze geslaagd.

97. 0-0
98. 0-0
99. Schouten
100. Xavi Simons, Memphis Depay, Schouten, Frimpong
101. n.v.t.
102. 3

Deze statistieken brengen 3 deelnemers op 9 punten: Martijn Naaktgeboren, Jens Bogaard en Sam Vermeij. De beslissing valt op het 2e criterium bij gelijk eindigen, want een wedstrijdprijs had nog niemand namelijk. De € 50 bij deze 0-0 gaan naar de enige speler die daadwerkelijk 0-0 voorspelde en dus als enige de eindstand goed heeft. Sam Vermeij, gefeliciteerd, check je bankrekening. Helaas, Martijn, voor de 2e keer net naast het potje, maar wel 9 punten in de top van het klassement er bij. Geldt ook voor jou, Jens, je zet je opmars door.

Slecht nieuws: morgen al voor de laatste keer een 15 uur wedstrijd. Maar na de wedstrijden van eerder deze week kijk ik reikhalzend uit naar Georgie-Tsjechie. Daarna een gloeiend hete Turkije-Portugal, denk ik zomaar, en we sluiten de 2e speelronde en de zaterdagavond af met de doodsstrijd van onze zuiderburen. Met een beetje pech (of mazzel, ligt er aan aan welke kant je staat) liggen die er morgenavond gewoon bijna uit.

Fijn weekend alvast en bis Morgen.

2 Responses to Leipzig en de Apotheker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018