Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Toto Arie penantie schieten

Er valt elke 2 jaar niet aan te ontkomen: er zitten in een toernooi nu eenmaal onvermijdelijk dagen zonder voetbal.
Om jullie te helpen voorkomen dat je zo meteen na de poulefase plotseling in een gapend diep zwart gat valt tijdens deze dagen zonder voetbal, organiseert Toto Arie op de rustdagen, dus de dagen zonder wedstrijden, iets gloednieuws: penantie schieten.

Niet schrikken, dit heeft helemaal niks te maken met de toto zoals je die hebt ingevuld, dit is gewoon een heel leuk spelletje er naast. En natuurlijk kan iedereen weer meedoen en maakt iedereen tot op de laatste dag kans om in de finale van dit spelletje terecht te komen en mee te doen aan de ultieme serie penanties op de de laatste rustdag, zaterdag 13 juli. Toto Arie is er tenslotte voor iedereen.
Dus doe gewoon lekker elke rustdag mee en het mooie is, mis je eens een keer een dag, geen enkel probleem, zie verderop hieronder.

Hoe werkt dit penantie schieten?
Heel simpel: elke rustdag verschijnen er ’s avonds (meestal op een wisselend tijdstip) 5 vragen (penanties) op de website. Waarom 5? Lijkt me duidelijk, een penantieserie gaat altijd over 5 strafschoppen. Benut je penanties en stuur je antwoorden per mail of whatsapp naar Toto Arie. Een juist antwoord levert je 1 punt op, dus er zijn maximaal 5 punten per dag te verdienen.
Let op: reageer dus niet op de site met een comment op het bericht, dan ziet iedereen jouw antwoorden en dat wil je natuurlijk niet … 😉
Je hebt de tijd om je antwoorden in te sturen totdat de volgende 5 penanties de volgende dag op de website verschijnen of totdat de volgende dag de eerste wedstrijd begint. Ruim de tijd dus. Maar vanaf dan is het helaas pindakaas. Maar niet getreurd, gewoon door met de volgende penanties .

De 1e penanties publiceren we op donderdag 27 juni, tevens de dag van de eerstvolgende tussenstand in de toto. Daarna volgen vrijdag 28 juni, woensdag 3 juli, donderdag 4 juli, zondag 7 juli, maandag 8 juli, donderdag 11 juli en vrijdag 12 juli.
Na die laatste penantieserie maken we een voorlopige eindstand op, want we gaan op zaterdag 13 juli nog een finale spelen met 5 deelnemers. Dat zijn de 3 deelnemers met de meeste behaalde punten en een 4e en 5e deelnemer die we loten uit alle overige deelnemers die aan dit spel meedoen. Dat werkt als volgt voor de deelnemers die niet in de top 3 eindigen: voor elk punt wat je hebt gehaald gaat er een lootje in de befaamde Toto Arie Heineken hoed, waaruit we die 4e en 5e finalist gaan trekken. Dus hoe meer penanties je benut onderweg, hoe meer lootjes in de hoed en hoe groter dus de kans op een finaleplaats. Een loterij? Dat klopt, dat zijn penanties toch ook volgens de meeste trainers?
En zo maakt iedereen die minimaal 1 penantie benut dus tot de laatste dag kans op de finale.
Op de finaledag 13 juli krijgen de 5 finalisten dan ieder nog 10 penanties te nemen om de winnaar te bepalen. En in die finale begint iedereen uiteraard op 0 punten.
En waar speel je voor? Dat maken we later bekend. Je zult er helaas niet financieel onafhankelijk van worden, maar eeuwige roem zal je natuurlijk sowieso voor de rest van je leven ten deel vallen. En je bent verzekerd van vermaak op die ellenlange en doodsaaie voetballoze dagen.
De penanties zijn van uiteenlopende moeilijkheidsgraad en soort, net als in het echt. Er zijn fotopenanties, beeldraadselpenanties, cryptische penanties, voorspélpenanties, gewone recht-toe-recht-aan penanties…..lekker rechtdoor punteren!
Ze hebben zeker niet altijd met voetbal te maken, maar hebben wel altijd een link met een van de volgende onderwerpen: Oranje, het EK 2024, de deelnemende landen en spelers, overige EK- en WK-eindrondes, maar regelmatig wel in de breedste zin van het woord.
Tot slot: doe gewoon allemaal mee, het is serieus een leuk spelletje voor tussendoor!
Ik zie de eerste benutte penanties op donderdag 27 juni vol spanning tegemoet.

2 Responses to Toto Arie penantie schieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018