Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 27 juni

Daar is ie dan, de eerste penantie serie in een rij van acht. Een apart spel naast de toto, dus geen zorgen, dit spel levert geen punten op voor je toto, de toto blijft gewoon de toto. Gewoon een leuk tussendoortje naast de toto. Omdat het de eerste serie is, nog even in het kort de uitleg.

Elke rustdag verschijnen er ’s avonds (meestal op een wisselend tijdstip) 5 vragen (penanties) op de website. Benut je penanties en stuur je antwoorden per mail of whatsapp naar Toto Arie: eriknaaktgeboren@hotmail.com of 06-13668391. Een juist antwoord levert je 1 punt op, dus er zijn maximaal 5 punten per dag te verdienen.
Let op: reageer dus niet op de site met een comment op het bericht, dan ziet iedereen jouw antwoorden en dat wil je natuurlijk niet … 😉
Je hebt de tijd om je antwoorden in te sturen totdat de volgende 5 penanties de volgende dag op de website verschijnen of totdat de volgende dag de eerste wedstrijd begint. Ruim de tijd dus. Maar vanaf dan is het helaas pindakaas. Maar niet getreurd, gewoon door met de volgende penanties.

Na de laatste penantieserie (er zijn er dus 8) maken we een voorlopige eindstand op, want we gaan op zaterdag 13 juli nog een finale spelen met 5 deelnemers. Dat zijn de 3 deelnemers met de meeste behaalde punten en een 4e en 5e deelnemer die we loten uit alle overige deelnemers die aan dit spel meedoen. Dat werkt als volgt voor de deelnemers die niet in de top 3 eindigen: voor elk punt wat je hebt gehaald gaat er een lootje in de befaamde Toto Arie Heineken hoed, waaruit we die 4e en 5e finalist gaan trekken. Dus hoe meer penanties je benut onderweg, hoe meer lootjes in de hoed en hoe groter dus de kans op een finaleplaats. Een loterij? Dat klopt, dat zijn penanties toch ook volgens de meeste trainers?
En zo maakt iedereen die minimaal 1 penantie benut dus tot de laatste dag kans op die finale.
Op de finaledag 13 juli krijgen de 5 finalisten dan ieder nog 10 penanties te nemen om de winnaar te bepalen. En in die finale begint iedereen uiteraard op 0 punten.

Zoals gezegd, de penanties zijn door iedereen te benutten (voor de een misschien soms wat sneller dan voor de ander), maar iedereen maakt kans op een finaleplaats en op het winnen van dit leuke spel. Speel dus gewoon lekker mee op de voetballoze dagen van het toernooi.

Daar komen ze dan, de eerste 5 penanties:

1. De eerste penantie is een fotovraag. Een foto waar jullie allemaal al heel lang tegenaan hebben zitten kijken, want hij staat namelijk gewoon in je totoboekje. Eigenlijk is de geestelijk vader van dit spel onze webmaster, WM Gé, want hij bedacht deze verstopte vraag. En kwam daarna met het idee van een penantie serie. Hulde, Gé. En van het een kwam het ander en voor ik het wist had ik 50 vragen in een bestandje staan. Onderaan op pagina 3 staat een fragment van een foto. Geprint in zwart/wit? Download dan gewoon nog even het boekje via de tab Vragen & Antwoorden en bekijk hem in kleur. Kun je hem ook nog even mooi vergroten.
Voor je gemak heb je het fragment hier nog een keer:

Niet duidelijk te zien? Klik dan met je rechtermuisknop op de foto en kies voor ‘afbeelding openen in een nieuw tabblad’. Daar zie je de foto dan groter en duidelijker. Goed onthouden, er liggen later nog meer fotovragen op de penantiestip.

De vraag is: wat zien we hier?

2. Wat hebben Nederland, Italië en Duitsland tijdens dit EK gemeen, wat de andere 21 deelnemers niet hebben?

3. Cryptisch: welke stad in een van de deelnemende landen: Gloeiend hete acteur?

4. Welk essentieel ingrediënt ontbreekt hier bij het recept van dit nationale gerecht? Melk, salie, zout, olie, bloem, ei, koe, peper, ………

5. Voorspel de uitslag van de achtste finales Zwitserland-Italie en Duitsland-Denemarken bij elkaar opgeteld, INCLUSIEF eventuele verlengingen. Geef dus alleen 1 totaaluitslag.(bijv. Zwi-Ita 0-3 na 90 minuten en Dui-Den 2-1 na verlenging is bij elkaar opgeteld een totaaluitslag van 2-4)

De deadline voor het inleveren van je antwoorden is de publicatie van de volgende penantieserie morgenavond. Lever dus op tijd in en loop niet het risico dat je te laat bent. Zou toch jammer zijn.
Succes en tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018