Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 28 juni

Laat ik beginnen met iedereen te bedanken die de moeite neemt om mee te spelen. Leuk dat jullie allemaal meedoen. 22 penaltynemers bij de eerste serie, voorwaar een mooie opkomst. Is ook mijn moeite tenminste niet voor niks. De vragen zijn soms uitdagend, dat geef ik toe, maar als alles simpel terug te zoeken is, is er ook niks aan toch? En je weet het, je hoeft zeker niet alles goed te hebben om straks gewoon in die finale te staan. En met het juist voorspellen van de laatste vraag kom je ook al een heel eind. Ter illustratie: vrijwel alle deelnemers aan de eerste serie kwamen niet verder dan 1 of 2 voltreffers.
Nog niet meegedaan aan de eerste serie? Geen probleem, je kunt mee gaan spelen wanneer je maar wilt, met 1 goed antwoord maak je al kans op de finale.

Met de volgende juiste antwoorden schoot je raak:

1. Het spuugincident (Toto Arie spreekt liever van “De Fluim”) tussen Frank Rijkaard en de Duitser Rudi Völler op het WK 1990.
2. Deze 3 landen spelen in een thuisshirt in een hoofdkleur die niet voorkomt in de nationale vlag.
Omdat ik de vraag nog iets specifieker had moeten omschrijven (‘…. uiterlijk tijdens dit EK gemeen….’), reken ik het volgende antwoord ook goed: deze 3 landen wonnen allemaal een EK- of WK-eindronde die in het huidige gastland Duitsland werd gespeeld.
3. Bratislava. Al reken ik voor deze gelegenheid Burnley en Brando ook goed. Bij een volgende opdracht zal ik het aantal letters noemen.
4. Paneermeel of beschuit, dit zijn de ingrediënten voor een echte Wiener Schnitzel, hét nationale gerecht van de Oostenrijkers. Saltimbocca (of althans een van de ingrediënten) werd ook een aantal keer genoemd, maar hier missen dan 2 ingrediënten: de ham en de witte wijn. Bovendien is hét nationale gerecht van Italie toch echt de pizza.
5. Dat weten we nog niet

Ik zal mijn uiterste best doen de vragen waar nodig nog preciezer te formuleren om zo de kans op meerdere opties uit te sluiten.

Op naar de volgende serie van 5.

6. Ik maakte mijn profdebuut in mijn geboortestad
Ik speelde voor 3 Europa Cup winnaars
Ik ben bij een van die clubs de jongste buitenlander die een hattrick scoorde
Ik speelde 1 Europa Cup finale
Ik speelde ook in de Eredivisie, meestal in de kleuren van mijn land.
Het EK 2024 is niet mijn 1e eindronde
Wie ben ik? (voor- en achternaam totaal 13 letters)

7. Toto Arie is niet geheel onpartijdig, maar de mooiste volksliederen van dit toernooi zijn toch echt die van de Schotten en de Italianen. Wat maakt, behalve het gepassioneerde meezingen, juist deze volksliederen, samen met het volkslied van het geplaagde Oekraïne, uniek ten opzichte van de volksliederen van de overige 21 deelnemers?

8. Fotovraag. Wie zien we hier?

9. Het snelste doelpunt werd dit toernooi tot nu toe gescoord door Albanië, na 25 seconden tegen Italië. Maar welk land scoorde op dit toernooi het snelste doelpunt in de 2e helft?

10. Hoeveel doelpunten worden er in totaal bij elkaar opgeteld gescoord in de beide achtste finales op zondag 30 juni, Engeland-Slowakije en Spanje-Georgie?

Deadline van inleveren is morgenavond zaterdag 29 juni bij de aftrap van de eerste wedstrijd om 18.00 uur.
De juiste antwoorden zie je weer bij de volgende serie op woensdag 3 juli.
Succes.

2 Responses to Penantie schieten 28 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018