Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 3 juli

En zo zijn er nog maar 8 landen over. Beetje genoten?
Gelukkig hebben we de penanties nog.

Voor alle deelnemers die mijn post van zaterdag 29 juni wellicht hebben gemist: er werden al Kamervragen gesteld over een tussenstand van deze penaltybokaal. Nou, die kan ik heel kort beantwoorden. Om de spanning er in te houden geef ik die niet te vaak. Eenmalig na de 4e serie, dus halverwege, lijkt mij een mooi moment. Laat ik het zo zeggen, het staat allemaal heel dicht op elkaar en ik denk zomaar dat dat zo blijft. Met een paar benutte penanties per serie draai je gewoon lekker mee. Na afloop van de 8 series maken we de balans op om te bepalen welke 3 spelers er rechtstreeks naar de finale gaan en welke andere deelnemers er met hoeveel lootjes in de Heineken hoed verdwijnen voor de loting voor de resterende 2 finalisten. Dus lekker raak blijven schieten en punten scoren, is het devies.
Enne ….. heb je nog niet meegespeeld, je kunt gewoon nog steeds bij deze serie of bij een volgende serie achter de bal plaatsnemen en een paar keer raak schieten. Wie weet sta je dan straks toch in die finale.

Voor de volledigheid ook nog even een keer de antwoorden die nog ontbraken van de vorige edities:

5. 4-0
6. Oud-Ajacied en EK-Deen Kasper Dolberg
7. Zie voor een uitgebreidere toelichting op dit antwoord ook de comments op het bericht ‘Nagelbijten op alle fronten’ van 30 juni.
Het oorspronkelijke antwoord was: Deze landen hebben een volkslied waarbij de naam van het land in de titel van het volkslied staat: The Flower of Scotland, Fratelli d’Italia, Sjtsje ne vmerla Oekrajiny. Een oplettende deelnemer attendeerde mij echter op het feit dat Fratelli d’Italia slechts de ‘bijnaam’ is van de Italiaanse hymne, dus heb ik (na nader onderzoek) besloten deze vraag te annuleren en de eventueel hier behaalde punt te schrappen. Nogmaals mijn excuses voor dit eigen doelpunt van Toto Arie. Schrale troost: ik ben dit toernooi in goed en uitgebreid gezelschap.
8. De gedrevenheid en de passie zijn vergelijkbaar, de voetballende kwaliteiten helaas by far niet. Dit is namelijk niet, zoals vrijwel iedereen dacht, CR7, oftewel Cristiano Ronaldo, maar het is Oranje cultheld Wout Weghorst, op de foto in volle euforie wegrennend na de 2-2 tegen Argentinie op het WK in 2022.
9. Nederland, minuut 47 tegen Oostenrijk.
10. 8

Door naar de volgende 5 penanties.

11. Welke uitslag ontbreekt hier in deze memorabele eindrondeserie: 1-0, 1-0, 2-1, 2-0, 3-0, …..

12. Een fotovraag. Wat zien we hier?

13. Welk land heeft opgeteld over al zijn EK deelnames (tot aan dit toernooi) een doelsaldo van 1-1?

14. Een beeldraadsel. Welk woord zoeken we? (12 letters)

15. Noem één aankomende kwartfinale waarin de scheidsrechter een goudkleurig shirt draagt. Je móet een wedstrijd kiezen, dus ‘geen’ of ‘n.v.t.’ is hier niet toegestaan.

Deadline voor het inleveren van je antwoorden is wederom de publicatie van de volgende penantieserie morgenavond. Lever dus op tijd in en loop niet het risico dat je te laat bent. Zou toch jammer zijn.
Succes en tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018