Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 11 juli

Zo, de finalisten op het veld zijn bekend, nu nog de finalisten van het penantie schieten. Je hebt nog 10 kansen om raak te schieten en je zo te plaatsen voor die laatste, bloedstollende serie a.s. zaterdag.
Voor die finale plaatst zich de Top 3 straks na 8 series rechtstreeks, aangevuld met 3 gelukkigen uit de Heineken hoed. Op dit moment bestaat die Top 3 uit Martijn Naaktgeboren, Carolien de Roode en Art van Onselen. Maar nog 10 penanties te gaan. Gezien de huidige stand is een finaleplaats voor deze drie absoluut nog geen zekerheidje, de groep achtervolgers is groot en staat heel dichtbij. Alle reden om zoveel mogelijk raak te schieten dus.

Dit waren de juiste antwoorden van de vorige serie met een hoog exotisch Oostblok gehalte:

25. Kolo Muani, Yamal, Olmo, Simons, Kane en helaas Watkins
26. En ik maar denken dat we hier voor deze penantie de bal voor een leeg doel hadden neergelegd. Schiet iedereen hoog over…..
Opvallend dat maar liefst 3 deelnemers hier een wazig beeld van een deel van de Toto Arie cover in zagen. Toegegeven, het beeld is wazig, want flink ingezoomd, maar je ziet hier toch echt 2 witte doelpalen met een bruine bal op een witte doellijn. Dan kan het maar één ding zijn: de 3-2 van Geoff Hurst in de WK finale Engeland-West-Duitsland in 1966 op Wembley. Het beroemdste doelpunt (of niet dus eigenlijk), waarbij de bal (toendertijd nog een bruin ‘lederen monster’ zoals te zien op de foto) de lijn nooit passeerde, behalve dan volgens de Azerbeidzjaanse linesman Tofiq Bachramov. Er zijn vele manieren om beroemd te worden, zullen we maar zeggen. Het nationale stadion in de hoofdstad Bakoe heet dan ook het Tofiq Bachramov stadion. Grensrechter, he. Veel gekker kan het niet.
27. Georges Mikautadze. Al deze spelers scoorden in alle drie hun poulewedstrijden op één EK eindronde.
28. Bradley Barcola (Frankrijk)
29. Guram Kashia (Georgie en voormalig aanvoerder en clubheld van Vitesse)
30. 4 + 6 = 10

De een na laatste serie dan van 5 penanties. Wie houdt zijn zenuwen het best onder controle?

31. Een fotovraag. Welke EK 2024 speelstad?

32. Cryptisch: welke stad in een van de deelnemende landen: Een stuk er van afgebeten, maar niet in Schotland (7 letters)

33. Albanie is alweer een paar weken naar huis, maar toch nog even een vraag over dit charmante vakantieland. Begin jaren 70 lootte het grote Ajax (met spelers als Cruijff, Neeskens en Krol) in de 1e ronde van het Europa Cup 1 toernooi (de huidige Champions League) tegen het Albanese Nendori Tirana. Er ontstond echter een bijzonder probleem. Waarom mochten de Amsterdammers voor de uitwedstrijd in Tirana Albanië helemaal niet in?

34. Welk unieke Oranje statistiek staat er in de boeken als je kijkt naar alle EK-eindronde ontmoetingen tussen Oranje en Tsjechie/Tsjechoslowakije?

35. Nog even terug naar de 36 poulewedstrijden bij Toto Arie. De 5 wedstrijden waarbij het vaakst de eindstand correct werd geraden, waren: Polen-Nederland 1-2 / Duitsland-Hongarije 2-0 / Schotland-Zwitserland 1-1 / Belgie-Roemenie 2-0 / Kroatie-Italie 1-1. De vraag is: bij welke van deze 5 wedstrijden werd de juiste eindstand het vaakst goed voorspeld?

Geen nieuws, maar de deadline voor het inleveren van je antwoorden is de publicatie van de volgende penantieserie morgenavond. Lever dus op tijd in en loop niet het risico dat je te laat bent. Op de valreep zou het toch heel zonde van je punten zijn.
En over punten gesproken: om de spanning nog wat op te voeren, spelen we morgen voor dubbele punten!
Succes en tot morgen voor de laatste beslissende kwalificatieronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018