Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 12 juli

De laatste serie, je laatste kans, alles-of-niets. Keihard in de kruising, laag in het zijnetje of een heerlijke Panenka? En omdat de laatste penantie altijd extra spannend is, doen we er nog een schepje bovenop: dubbele punten vandaag!

Gisteren had er als volgt uit moeten zien:

31. Köln. Deze snoet is van de beroemde Geissbock Hennes, de mascotte van 1FC Köln die bij elke thuiswedstrijd mee het veld op gaat.

32. Hamburg
33. De Ajacieden hadden te lang haar en baarden/snorren en de rokjes van de spelersvrouwen waren te kort. Dat alles was in het toenmalige streng-communistische Albanie van dictator Enver Hoxha absoluut niet toegestaan. Uiteindelijk werd er op het laatste moment, onder druk van de UEFA en na druk diplomatiek overleg, een eenmalige uitzondering gemaakt. Maar niet voor de korte rokjes. Dat werd dus de dames Cruijff, Krol, Suurbier en andere WAGS in broekpak.
Het antwoord ‘te lang haar’ reken ik overigens gewoon goed.
34. Er zijn 2 antwoorden mogelijk:
– Alle 4 de rode kaarten die Oranje ooit kreeg op een EK eindronde, vielen in wedstrijden tegen Tsjechie/Tsjechoslowakije Van de 3 rode kaarten die een tegenstander van Oranje kreeg op een EK eindronde, waren er overigens ook 2 voor Tsjechie. Die ene andere voor Italie. Dus: bij een volgende eindronde opletten bij Nederland-Tsjechie en de vraag ‘Valt er een rode kaart?’ altijd met ‘ja’ beantwoorden.
– Oranje verloor de meeste wedstrijden op een EK eindronde van Tsjechie/Tsjechoslowakije, namelijk 3
35. Met 22x werd de 1-1 eindstand bij Schotland-Zwitserland het vaakst correct voorspeld. Polen-Nederland 19x, Belgie-Roemenie 18x, Duitsland-Hongarije 18x, Kroatie-Italie 15x. Alle 4 de foute wedstrijden werden als antwoord genoemd, Schotland-Zwitserland helemaal niet. Jammer.

Succes met de laatste 5! En zoals gezegd: 2 punten per juist antwoord!

36. Cryptisch: welke EK speler: Zet hij hier zijn auto neer tijdens zijn vakantie? (5 letters)

37. Wat zien we hier? (Het antwoord ‘een hand’ reken ik niet goed)

38. Goed lezen! Deze vraag gaat over de kleuren in een vlag van een deelnemend land. We hebben het over duidelijke en prominent aanwezige kleuren, dus niet een klein detail in een wapen op de vlag.
Voorbeeld: Groen komt 3x voor in de diverse vlaggen van de 24 landen op dit EK en die kleur telt dus voor 3. Stel dat bruin 4x en paars 7x zouden voorkomen in de 24 vlaggen. Als een van de vlaggen dan zou bestaan uit groen, bruin en paars dan telt deze vlag voor 3+4+7 = 14. Als een andere vlag zou bestaan uit alleen groen en paars, telt deze vlag voor 3+7 = 10. Spelen deze 2 landen dan tegen elkaar, dan is de optelsom van de beide vlaggen/landen voor deze wedstrijd dus 14+10 = 24. Duidelijk?
Als je zo rekent, hoeveel verschillende wedstrijden zou je dan kunnen samenstellen tussen de 24 verschillende vlaggen/landen op dit EK met een optelsom van 86 per wedstrijd?

39. ?????

40. Er staat vreemd genoeg bij geen enkele totodeelnemer een finale Spanje-Engeland op het formulier, maar hoe dan ook zijn er 10 verschillende eindstanden voor de finale voorspeld: 0-0 / 1-0 / 0-1 / 1-1 / 0-2 / 2-1 / 1-2 / 2-2 / 1-3 / 2-3.
De laatste vraag is: welke van deze uitslagen werd door de 58 deelnemers het vaakst voorspeld voor deze EK-finale?

Let op: de deadline voor het inleveren is deze keer een vaste tijd, namelijk uiterlijk morgen, zaterdag 13 juli om 18 uur. Vervolgens zal ik dan de balans opmaken en om 20 uur de eindstand op de website bekend maken. Ook zal ik dan op de website loten om de 4e, 5e en 6e finalist te bepalen.
Tenslotte zal ik dan ook de 10 finalepenanties publiceren.
Succes met deze laatste kans. Mis hem niet en schiet jezelf die finale in. Tot morgen.

3 Responses to Penantie schieten 12 juli

  • Carolien says:

    Toto Arie, kan je svp het antwoord Hamburg uitleggen? Is echt wel door mijn hoofd gegaan maar ik kan het niet echt verklaren😶

  • Toto Arie says:

    Jazeker wil ik dat:
    Een stuk ER van afgebeten. Hamburg-ER. Van een hamburger kun je een stuk afbijten.
    Als extra hint: Schotland verwijst naar McDonalds waar je hamburgers kunt kopen, maar de plaats ligt niet in Schotland.

  • Carolien says:

    Poeh nou geloof niet dat ik daar achter gekomen zou zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018