Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

De Helmuth Ducadam van Frankfurt

Wie op 7 mei 1986 de Europa Cup 1 finale Barcelona-Steaua Boekarest heeft gekeken, dacht vanavond om een uurtje of half 12 maar terug aan één man: Helmuth Ducadam, oftewel De Held van Sevilla (weet u ook gelijk waar die finale werd gespeeld). De Roemeense doelman stopte na 120 minuten zonder doelpunten in de strafschoppenserie 4 (!!) strafschoppen op rij en bezorgde Steaua als eerste Oosteuropese club de cup met de grote oren. Held voor het leven, al doet zijn huidige functie als majoor van de Roemeense grenspolitie anders vermoeden. Roemenie, he, u bent alvast gewaarschuwd.
Laten we hopen dat de maatschappelijke carriere van Diogo Costa niet eindigt in een uniform ergens aan de Portugees/Spaanse grens aan de Guadiana rivier, al denk ik dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. In zijn woonplaats Porto wordt al gewerkt aan een standbeeld. Wat een held!
Over die andere hoofdrolspeler van deze avond, narcist aller narcisten, zou ik een hele nacht door kunnen schrijven, maar dat doe ik niet, want het kon wel eens een onrustig nachtje worden voor Toto Arie. Morgen hopelijk meer daarover. Over dat onrustige nachtje dan, he …..

We beperken ons derhalve tot de kern der dingen, de totopuntjes.

193. Frankrijk-Belgie
194. 0-0
195. 1-0
196. nee
197. 1
198. 2
199. nvt

Er was 1 deelnemer die hier de onwaarschijnlijke paring Frankrijk-Belgie al voorzag, daar waar de bulk van de deelnemers dat pas in de kwartfinale plaats liet vinden. Hoewel daarmee de wedstrijdprijs voor het inschieten lag, misten er uiteindelijk toch een paar punten voor de overwinning. Drie deelnemers noteerden hier namelijk een 100% score als we de geplaatste landen niet meetellen. Met 17 punten gaat de hoed af voor Anthony de Jong, Lennard den Boer en Martijn Naaktgeboren. Normaal gesproken alle drie minimaal Top 10 kandidaat, maar met uitzondering van Martijn gaat deze vlieger dit jaar niet op. Aangezien Martijn al een wedstrijdprijs heeft gepakt, zijn voor hem de punten alleen lekker voor het algemeen klassement. De Heineken hoed mag gaan beslissen over de bestemming van de € 50. Gelukkig was de notaris deze keer nog wakker.



Gefeliciteerd, Lennard, sta je toch gewoon weer in de boeken. En Anthony, die Top 10 komt zo toch gewoon weer in zicht.

200. Portugal-Slovenie
201. 0-0
202. 0-0
203. nee
204. 3
205. 2, 3, 5, 6, 21
206. 6

Hier wordt dan iets minder uitbundig gescoord, wat dan wel weer past bij een 0-0. Toch nog 4 deelnemers in de dubbele cijfers met 10 punten: Marco Valkhof, Yoerin & Angelique, WM Gé en Thijs Buma. De oplettende lezer en de vaste vrienden van de show weten dan al hoe laat het is en wie hier de wedstrijdprijs in de wacht sleept. Webmaster Gé, gefeliciteerd, jij stond als enige van de vier nog met lege handen. Koop jij morgen daar op het strand van de Peloponnesos maar een paar extra Mythosjes. Proost. Over de rest van het toernooi lullen we verder maar niet.

Op naar morgen, maar eens zien of we wel zo blij mochten zijn met Roemenie als tegenstander.
Bis morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018