Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Het voetbal wint, het voetbal verliest

Vanmiddag vierde het voetbal een terechte overwinning. De best voetballende ploeg van het toernooi, met voetbal waarvan bij de ware liefhebber het kwijl langs de kin loopt, versloeg de ploeg die er alleen maar op uit was om zo snel mogelijk een aantal tegenstanders de ziekenboeg in te schoppen. Wat helaas deels ook lukte. Aangezien de scheidsrechter van dienst het grootste deel van de wedstrijd ook in het wit speelde, mochten de Duitsers straffeloos om zich heen trappen. Gelukkig corrigeerde de goede man op het juiste moment zijn wangedrag, de Spanjaard Cuccurella heeft zich aangemeld als lid van de Anthony Taylor fanclub.
Daarentegen leed het voetbal vanavond een tragische nederlaag. Hoe durft zo’n Didier Deschamps zich na zo’n wedstrijd nog op het veld te vertonen, waar haalt deze man überhaupt het lef vandaan om juichend rond te lopen? Hoe durf je met zo’n overdaad aan voetbaltalent het spel zo te verkrachten. Ik heb het wetboek van strafrecht er op na geslagen, maar kon helaas geen passend wetsartikel vinden om de man achter de tralies te krijgen. Maar UEFA, kunt u er wellicht iets aan doen? Ontzeg deze man de toegang tot welk trainings- en voetbalveld waar ter wereld ook, leg hem een gebiedsverbod op, een contactverbod met welke voetballer dan ook, verzin iets.
480 minuten voetbal (dat is een volledige werkdag van 8 uur!) met als resultaat 1 benutte strafschop en 2 eigen doelpunten van een tegenstander. Maar wel gewoon in de halve finale staan.

Hier hou ik het bij, 2 verlengingen op 1 avond is wel mooi geweest.

De toto. Een avond waarop veel punten konden en ook werden gescoord. En die het slechtste in de mens naar boven brengt, want uitzinnig gejuich van vreugde bij een Duitse gelijkmaker in minuut 89 is toch iets wat je liever niet op je c.v. zet.

221. Spanje-Duitsland
222. 0-0
223. 1-1
224. 1
225. 8
226. Hier had ik beter kunnen vragen: wie niet? Maar goed, hier komen ze alle 24: Pedri, Olmo, Nacho, Le Normand, Torres, Yamal, Merino, Oyarzabal, Williams, Morata, Joselu, F. Ruiz, Wirtz, Andrich, Sané, Can, Fullkrüg, Mittelstädt, Gundogan, Raum, T. Müller, Tah, Anton, Havertz
227. 5
228. 51, 89, 119 (50 t/m 52, 88 t/m 90 en 118 t/m 120 zijn juist)

Dat levert een winnaar op die er niet alleen met de wedstrijdprijs vandoor gaat, maar die ook uitstekende zaken doet in de top van het klassement. Rene Naaktgeboren, gefeliciteerd, met 21 punten pak jij je tweede wedstrijdprijs. In Den Bosch nemen de zorgen toe…..

229. Portugal-Frankrijk
230. 0-0
231. 0-0
232. in geen van allen, dus iedereen heeft dit fout
233. Engeland
234. 6 en 17
235. 21
236. nvt, valt niet, geen, etc.

Een drietal deelnemers voorspelde hier de juiste wedstrijd, dus die begonnen met een stevige voorsprong aan de wedstrijd. Je zou hier dus bij een van hen de wedstrijdprijs verwachten, maar nee dus. De enige deelnemer die hier 0-0 voorspelde (opvallend) pakt daardoor net genoeg punten om het genoemde drietal voor te blijven. De € 50 blijven in de knip in Sneek, want de wedstrijdprijs voor Portugal-Frankrijk gaat (voor de tweede keer dit toernooi zowaar) met 17 punten naar Toto Arie. Voor de moeite, zullen we maar zeggen.

Hopelijk maken onze Oranje jongens het morgenavond niet zo spannend als vanavond laat, anders vrees ik hier en daar voor wat gezondheidsklachten. Niet bij Toto Arie, die blijft altijd koel en gefocust op de toto, wat er ook gebeurt. De belangen zijn tenslotte groot. Maar één ding is zeker, we zitten langer in het toernooi dan de Duitsers en dat doet een mens altijd goed.
Bis morgen.

3 Responses to Het voetbal wint, het voetbal verliest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018