Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Oranje is coming home

Zoals de Engelsen de komende dagen zullen blijven zingen: ‘It’s coming home!’, is ook Oranje inmiddels dus onderweg naar huis. Je zou mogen zeggen: uitgeZwayerd door de man in het blauw. Wat de UEFA heeft bezield om deze warhoofd een halve finale te schenken, is mij een volslagen raadsel. Ja, achteraf makkelijk lullen, zul je zeggen, maar geloof me, mijn twijfels bestonden al eerder. Wie het internationale voetbal een klein beetje volgt, weet dat deze man nu niet bepaald bekend staat als een topper in fluitistenland. Je ziet hem Europees wel eens langs(z)waaien in de poulefase van de Champions League bij Lazio Roma-Victoria Pilzen of in de vroege knock-out fase in de Europa en Conference League ergens op een veld in Noorwegen of Bulgarije. Ook floot de goede man nog nooit een interland van enige importantie en zeker niet op dit allerhoogste knock-out niveau. Om nog maar te zwijgen over zijn matchfixing verleden en bijbehorende schorsing. Duitsland als thuisland uitgeschakeld, laten we ze dan maar een scheidsrechter geven die wel door is, zal de UEFA gedacht hebben.
Zonde dus, het was close, en natuurlijk gaan we hier niet de scheids van alles de schuld geven (maar wel een klein beetje natuurlijk), Oranje was gewoon niet goed genoeg. Uitgeschakeld worden als je wekenlang de voetbalwereld hebt vermaakt met één grote galavoorstelling is vreselijk, maar dat hebben we nou eenmaal niet. Natuurlijk hebben we ons vermaakt en was het spannend, maar dit scheelt ons in elk geval een vernedering zondag tegen Spanje. Laat nu die Engelsen maar voetballes krijgen. Olé!

Snel naar de toto, ik hou het kort, er wacht een werkdag, een tussenstand en een nieuwe penantieserie. Never a dull moment.

De cijfers zijn als volgt:

261. Nederland-Engeland
262. 1-1
263. 1-2
264. ja
265. 7, 9, 10, 11, 12, 18, 22, 26
266. 6
267. 7, 18, 91 (6 t/m 8, 17 t/m 19 en 90 t/m 92 zijn juist)
268. 13

En alweer noteren we hier een winnaar met een 2e wedstrijdprijs. Het is opvallend hoeveel dubbele wedstrijdprijswinnaars er deze editie zijn. Dat is leuk voor die winnaars, maar levert aan de andere kant helaas ook wat meer deelnemers met lege handen op. Sorry, in 2026 beter dan maar. Met 20 punten gaat deze wedstrijd prijs naar de hoofdstad. Sander Deutekom, gefeliciteerd. Rendabel totodebuut, zou ik zeggen.

De beloofde tussenstand volgt vanavond, dan weet iedereen hoe hij of zij bij de finale het veld opstapt. Ook vanavond de een na laatste penantieserie. Ook daar is de spanning te snijden.
Maak er een mooie dag van, dat gaat Toto Arie ook doen.
Tot ergens later vanavond.

One Response to Oranje is coming home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018