Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

In deze hoek had je de penanties moeten schieten

De finaleserie is afgerond, 72 penanties zijn Toto Arie om de oren gevlogen. Wat was de juiste hoek? Toegegeven, makkelijk waren ze zeker niet, op een paar na dan, maar het is een finale, he. Sorry voor de slapeloze nacht.

41. We kijken hier aan tegen een van de grootste trauma’s uit de Oranje geschiedenis, namelijk het moment van de ‘teen’ (hier de schoen) van Casillas, de Spaanse goalie die in de WK finale van 2010 Arjen Robben met het puntje van zijn schoen afhield van de waarschijnlijk beslissende 0-1

42. Jeremy Doku (Belgie)

43. Danny Makkelie en Björn Kuipers. Voor het eerst op een EK- of WK-eindronde werden de openingswedstrijd en de finale door 2 verschillende scheidsrechters uit 1 land gefloten.

44. Dat laatste gaat natuurlijk niet over Gerard Pique, maar over Pique, namens Mexico de toernooimascotte op het WK 1986 in Mexico.

45. Antonin Panenka, de bedenker en uitvoerder van de eerste echte Panenka in de EK finale van 1976. Om het wat lastiger te maken (……) de snor uit 2009.

46. Hun voornamen staan hoger in de Top 100 van populairste jongensnamen ten opzichte van de populairste voornaam uit de selectie (Ryan)

47. Eerste Oranje interland onder een nieuwe premier.

48. Vermeulen was op veel EK’s en WK’s als commentator actief, maar slechts 1x bij een wedstrijd van Oranje: Nederland-Tsjechie op het EK 2004 met De Wissel (Dick Advocaat, Arjen Robben)

49. Oh, wat een goal! Marco van Basten scoort de 2-0 tegen de Sovjet-Unie in de EK finale van 1988. Zo begonnen we deze finale met een trauma en sluiten we hem af met een moment van historische vreugde.

50. Dat weten we vanavond, net als de antwoorden 51. en 52.

Trek zelf je conclusies, vanavond weet je meer.
Fijne finale vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018