Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Een totothriller

Alfred Hitchcock zat vanavond niet op de tribune in Berlijn, maar was aanwezig in Sneek in het zenuwcentrum van Toto Arie. Deze toto kende een close finish op vrijwel alle fronten, zodat het woord thriller te zacht is uitgedrukt.

Ik hou het kort, het is al laat, morgen in de loop van de middag staat de volledige eindstand op de site.

Laat ik beginnen met een correctie op de vorige tussenstand. Het antwoord op vraag 342 ‘Hoeveel verschillende spelers scoren dit toernooi voor Oranje’ had ik staan op 6 en daarop de 2 punten al of niet toegekend. Maar het juiste antwoord is uiteraard 7, want ook de Turk Müldür was zo vriendelijk om voor Oranje doel te treffen. Vandaar dat ik bij de deelnemers die hier 6 hadden 2 punten van de tussenscore heb afgetrokken en bij de deelnemers die hier 7 hadden voorspeld 2 punten heb opgeteld bij de tussenscore. Zo begon iedereen vanavond dan toch met de correcte score aan de finale. Met excuses voor de mogelijke verwarring.

De antwoorden van vanavond:

269. Spanje-Engeland
270. 0-0
271. 2-1
272. Engeland
273. 4, 6, 17, 18, 19, 21, 24
274. 25
275. 3
276. 86 (83 t/m 89 is juist)

Op de valreep kan er dan toch weer een deelnemer van een geslaagd toernooi spreken. Met 17 punten gaat de laatste wedstrijdprijs naar Richard Dobbe. Gefeliciteerd, man. Flink afgezakt in de ranking, maar wat kan jou het schelen?

De poedelprijs is de enige prijs die met een duidelijk verschil een winnaar kent. Annelies van Turenhout, je besluit vandaag in stijl, want met precies 0 punten erbij vandaag, blijft jouw score staan op 141 en dat is ruim genoeg voor de poedelprijs. Met een wedstrijdprijs en de poedelprijs eindig jij dit toernooi gewoon als een van de veelwinnaars met € 100. Gefeliciteerd.

Het Jongerenklassement wordt, zoals al duidelijk was, gewonnen door Joost Buma. Omdat Joost in de Top 4 eindigt, zie verderop, gaat de € 50 van het Jongerenklassement naar de nummer 2 in dat klassement. Voor die plek 2 werd het nog wel heel spannend.

1. Joost Buma 289
2. Thijs Buma 243
3. Youri Verschoor 242

Gefeliciteerd Joost en Thijs, jammer, Youri, het was close, gelukkig is het al weer bijna 2026.

Omdat er al een enorm gat bestond tussen plek 4 en plek 5 werd de strijd om plek 5 een strijd op zich. En hoe close. Puntje-puntje wedstrijd zoals wij zeggen.

5. Mitch Fransen 272 (met een enorme inhaalslag vanavond)
6. Marije de Roode 271
7. Marco Naaktgeboren 269
8. Anthony de Jong 268

Gefeliciteerd, Mitch, je wurmt je nog net het prijzenpodium op, goed gespeeld. En voor de nummers 6, 7 en 8: helaas, maar eveneens top gespeeld.

Om de Top 10 compleet te maken:
9. Niels vd Woude 250
10. Carolien de Roode 249

Dan de Top 4, wie neemt voor 2 jaar de Bokaal mee naar huis? Een verschil van precies 6 punten tussen de nummers 1 en 4 is ongekend. En wat een fraaie historische ontknoping. In 1998 stond Richard Driessen tot in minuut 93 met de bokaal in handen tot Emmanuel Petit besloot er nog 3-0 van te maken in de finale Frankrijk-Brazilie. Met dat doelpunt voor de statistieken wisselde de bokaal in de laatste seconde van het toernooi van eigenaar en ging Rene Naaktgeboren met bokaal en (toen nog) 1000 gulden naar huis. Richard was een gebroken man. Het duurde 26 jaar, maar Richard heeft zijn revanche, vanavond zijn de rollen omgedraaid. Weliswaar niet in minuut 93, maar minuut 86 is toch ook best wel op het laatste moment.

1. Richard Driessen 295
2. Rene Naaktgeboren 293
3. Joost Buma 289
4. Toto Arie 289 (Joost heeft meer eindstanden juist voorspeld)

Richard, ik heb het al eerder gezegd, deze winst is je meer dan gegund, ook namens broer Rene. Je hebt hem absoluut verdiend. Wat een avond! Dat kost Toto Arie een ritje naar Zoete Lieve Gerritje.

Dan tenslotte nog de eindstand van het penantie schieten en de winst van de penantiebokaal.
Ook hier was het close en ging het uiteindelijk om 1 punt.

1. Martijn Naaktgeboren met 6 benutte penanties
2. Jessy Siemonsma 5
3. Mitch Fransen 4
4. Carolien de Roode, Art van Onselen en Leonie & Rene 2

Martijn, gefeliciteerd, je hersens kunnen weer even op rust. Jessy, Mitch, Carolien, Art, Leonie en Rene: prima gemikt de afgelopen weken, maar helaas net niet. Iedereen nogmaals bedankt voor het enthousiaste meespelen.

Nu hoogste bedtijd, bis morgen.

6 Responses to Een totothriller

  • René says:

    Gefeliciteerd Richard, het is je van harte gegund!
    Ik denk dat hiermee “de rekening” uit 1998 nu wel vereffend is!

  • Richard Driessen says:

    Omg, dank je wel..leuk wakker worden.
    Had er niet meer op gerekend..het waren weer mooie weken, iedereen gefeliciteerd en Tot Arie bedankt voor alle mooie verhalen.

  • Annelies van Turenhout says:

    Toto Arie, bedankt voor de prachtige verhalen de afgelopen weken, ik heb er van genoten en misschien ook wat van opgestoken voor een volgende ronde, maar dat is vast ook niet moeilijk als winnaar van de poedelprijs. Heb ik gisteren ook nog strafpunten opgelopen? Bij de laatste tussenstand had ik nog 143 punten en vandaag 141, waar ging het mis in de laatste wedstrijd? Maar ook die 2 punten maken denk ik geen verschil voor de rode lantaarn 🏮. Nogmaals bedankt voor je geweldige verhalen, ik ga ze missen. Alle winnaars van de ‘echte prijzen’ van harte gefeliciteerd!

  • WMGe says:

    Het zit er alweer op! Op naar de volgende. Richard gefeliciteerd met de bokaal en natuurlijk ook alle andere prijswinnaars gefeliciteerd. TotoArie bedankt voor de enorme inzet en de prachtige verhalen en puzzels!

  • Richard Dobbe says:

    Wow Erik WAT een WERK man, super gave verhalen, wat een talent. Volgende keer er graag weer bij! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018