Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 3: AUSTRALIË

Kleintjes bestaan niet meer in het voetbal, hoor je wel eens, en zeker niet op een WK. Nou, dan vrees ik toch voor een stijlbreuk deze editie. De zwakste broeder staat namelijk nu al vast: Australië gaat het lachertje van het toernooi worden.
Australië stond de voorbije WK’s onder leiding van de Nederlanders Guus Hiddink (2006) en Pim Verbeek (2010) en speelt komende zomer tegen Oranje zijn tweede groepswedstrijd in Brazilië. Maandenlang hebben The Socceroos gezocht naar spelers van WK-niveau, maar die gaan ze niet meer vinden.
Te weinig internationals voetballen momenteel in Europa. Veel internationals spelen in Aziatische competities, zoals in Japan en zelfs in de Verenigde Arabische Emiraten. Bijna leek het er zelfs op dat de clubloze(!) 35-jarige verdediger Lucas Neill (ex-Blackburn Rovers) nog geselecteerd zou worden, maar dat ging zelfs de Australische bondscoach met de typisch Australische naam Ange Postecoglou 1 stapje te ver. Tot overmaat van ramp besloot Brett Holman (toch ex-AZ en ex-Aston Villa) onlangs te bedanken voor de nationale ploeg om zich volledig op zijn clubcarrière te kunnen richten. Oh, waar speelt hij tegenwoordig dan? Brett speelt in de woestijn bij Al-Nasr. Geld maakt blijkbaar gelukkig.
Volgens Postecoglou moet Australie bij de hand worden genomen door de sterkhouders Joshua Kennedy (Nagoya Grampus), Tim Cahill (34 jaar), Mile Jedinak (wie kent hem niet?) en Mark Bresciano (eveneens 34 jaar).
Met terugwerkende kracht krijg ik steeds meer begrip voor Brett Holman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018