Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 4: BELGIË

Atletico Madrid, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Bayern München, Zenit Sint Petersburg, Manchester United, Porto, Napoli, Chelsea, Liverpool.
Zo, dat is geen misselijk rijtje clubs! Zijn dit de clubnamen uit de selectie van Brazilië? Nee? Spanje dan? Of Duitsland? Nee, ik denk dat het Argentinië is. Weer mis?
Het gaat hier om een land dat voor het laatst op een eindtoernooi aanwezig was in 2002.
Enkele kenners (waaronder ikzelf) voorspelden het zo’n 4 jaar geleden al: België gaat in 2014 meedoen om de wereldtitel.
Nu gaat wereldkampioen worden misschien een stapje te ver, maar waarom geen halve finaleplaats bijvoorbeeld?
De absolute leider op en buiten het veld is Vincent Kompany (aanvoerder van de Engelse kampioen Manchester City). Hij voert het woord tijdens interne aangelegenheden, waakt over de discipline en vormt de brug tussen de bond en de spelersgroep. Met Thibaut Courtois (Atletico Madrid) heeft bondscoach Marc Wilmots één van de beste doelmannen ter wereld in huis. Op het moment dat ik dit stukje schrijf is Courtois met zijn club nog steeds in de race om Spaans kampioen te worden alsmede de Champions League te winnen. En dan is er nog Eden Hazard, een geval apart. De 23-jarige aanvaller piekte tot dusverre zelden als international, maar is het speciale supertalent dat deze zomer het verschil moet maken. Hazard bewees dit seizoen bij Chelsea zijn klasse en zal zijn ploeg tijdens het WK door de beslissende fases moeten loodsen.
Als we het speelschema er eventjes bijpakken, zien we dat België met acht vingers in de neus de poulefase gaat overleven. Daarna wacht de nummer 2 van Poule G (Portugal?). Tenzij Ronaldo die avond buitenaards is (wat natuurlijk niet onmogelijk is), gaat België dat winnen. Daarna wacht Argentinië; een duel met historie (openingswedstrijd WK 1982, halve finale WK 1986). Natuurlijk is Argentinië dan de favoriet, maar ik sluit een Belgische stunt zeker niet uit. De achterhoede en het middenveld van de Argentijnen is middelmaat, dus als Courtois gewoon alle ballen van Messi en Agüero uit zijn doel ranselt, zitten de Rode Duivels bij de laatste vier. En als je eenmaal in de halve finales staat, is alles mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018