Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 5: IRAN

Het nucleaire gevaar.
Volgens de Minister van Sport is het trainingskamp van de Iraniërs uiteraard slechts bedoeld om zich te ontwikkelen voor vreedzame doeleinden. Er worden geen aanvalsplannen getest.
Vorig jaar juni kleurden miljoenen voetbalfans de binnenstad van Teheran en ook in de rest van het land werd volop gefeest. De nationale ploeg van Iran had zich voor de vierde keer geplaatst voor de WK-eindronde dankzij de 0-1 zege tijdens de laatste kwalificatie-interland in en tegen Zuid-Korea. Met dank aan een spits die opgroeide in het rustige Leeuwarden en vooral de Friese nuchterheid gewend was. Reza Ghoochannejhad (26), de nieuwe volksheld van The Lions of Persia, staat deze zomer tegenover het Argentinië van Lionel Messi en Bosnië-Herzegovina van Edin Dzeko.
Naast Ghoochannejhad (voormalig Cambuur en Go Ahead Eagles) kent de (voorlopige) selectie van Iran nog een tweede Nederlandse link: NEC’er Alireza Jahanbakhsh, de man die met 2 goals in de ArenA Roda JC in diepe rouw dompelde.
Verder veel spelers uit de eigen Iraanse competitie. Dat schept weinig verwachtingen, zo op het eerste oog, maar onderschat de Iraniërs niet. Iran is op een WK nog nooit weggespeeld. Wereldkampioen zullen de Ayatollah’s niet worden, maar een plek in de tweede ronde, waarom niet? In een poule met Nigeria en Bosnië sluit ik dat niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018