Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 9: PORTUGAL

Voor de Portugese bondscoach Paulo Bento staat de beoogde basiself voor het WK vrijwel vast. Als er geen vreemde dingen gebeuren, zal de Selecao das Quinas in juni aantreden met de voetballers met wie ze doorgaans tijdens de kwalificatie speelde. Afgezien van een waardige nummer 9 – al heel lang een probleem – hebben de Zuid-Europeanen alle posities adequaat bezet.
Achterin vormt het centrale duo Pepe-Bruno Alves een blok beton. En op de linkervleugel staat met Cristiano Ronaldo de leider, icoon en goalgetter die de nationale ploeg in zijn eentje door de play-offs om een WK-ticket (tegen Zweden) loodste. Sinds dit voorjaar, dankzij twee treffers tegen Kameroen (5-1), is CR7 met 49 goals Portugals topscorer aller tijden.
Over de middelste driemanslinie heeft Bento evenmin twijfels, ook al zat Miguel Veloso bij Dinamo Kiev in een lastige situatie en kwam Raul Meireles in de Turkse competitie bij Fenerbahce weinig aan voetballen toe. Wel dient zich een interessant alternatief aan voor Veloso, de vaste nummer 6. De pas 21-jarige William Carvalho (Sporting Lissabon) is dit seizoen één van de sensaties in Portugal. Hoewel hij pas twee interlands achter zijn naam heeft, behoort hij tot de WK-selectie.
De vraag rijst vooral welke centrale aanvaller er straks mag starten. Helder Postiga is normaliter de eerste nummer 9, maar die heeft niet het vereiste niveau èn kampt al lange tijd met herniaklachten. Hugo Almeida is het eerste alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018