Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 15: ENGELAND

Het vorige toernooi was voor bondscoach Roy Hodgson (66) een haastklus. Een maand voor het EK in Polen en Oekraïne werd hij als opvolger van Fabio Capello aangewezen. De Brit koos met de gevestigde garde voor zekerheid en vulde de selectie op met de youngsters Phil Jones (toen twintig) en de destijds achttienjarige Alex Oxlade-Chamberlain.
Het lijkt erop dat de WK-selectie uit meer smaken zal bestaan. Hodgson liet in twee jaar tijd 21 spelers debuteren. De oudste (Rickie Lambert) en jongste debutant (Raheem Sterling) verschillen opmerkelijk genoeg veertien jaar in leeftijd. De aanwas van onderuit zet bovendien door. Hodgson testte in maart tegen Denemarken Southampton-belofte Luke Shaw. De achttienjarige linksback is geen kandidaat voor een basisplaats, maar heeft zomaar de bij Chelsea op een zijspoor belandde Ashley Cole uit de selectie verdrongen.
De as van het elftal staat min of meer vast. Aanvoerder Steven Gerrard zal op het middenveld worden gekoppeld aan Jack Wilshere. Het centrale koppel achterin zal normaal gesproken bestaan uit Gary Cahill en Phil Jagielka. Voorin zijn Daniel Sturridge en Wayne Rooney zeker van hun plaats. Op de vleugels liggen de beste kansen voor de nieuwkomers.
Afhankelijk van de sterkte van de tegenstander zal Hodgson kiezen voor een aanvallende of verdedigende variant. Engeland speelt doorgaans in een 4-4-1-1-systeem, maar met twee aanvallende flanken evolueert dat al snel naar een 4-2-3-1.
Hodgson kan zoals bekend niet beschikken over de geblesseerde Theo Walcott. De aanvaller van Arsenal scheurde begin dit jaar een kruisband af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018